Съпругата на Бойко Рашков узаконявала имоти на Черепа

0

Мария Михова – Рашкова изповядала нотариално имотни сделки на хазартния бос и половинката му Елена Динева

Мария Михова – Рашкова, съпруга на вътрешния министър Бойко Рашков, може да опорочи изцяло разследването на МВР срещу бившия премиер Бойко Борисов, научи сензационно „Уикенд“. Половинката на МВР шефа се оказва замесена в куп имотни сделки, слючени през годините от укпиващия се в Дубай от родното правосъдие хазартен бос Васил Божков. Миналата седмица Борисов беше задържан за 24 часа по закона за МВР по сигнал за изнудване, подаден от Черепа преди повече от година и половина.

Съмненията, че най-богатият българин е сключил тайна договорка с правителството на Кирил Петков, за да се превърне от обвиняем в свидетел по аферата с непостъпили над 550 млн. лв. данъци от дейността на „Национална лотария“ в бюджета, се засилват от тайния разпит на Черепа, проведен преди около месец от български европрокурор.
Според информиран източник на „Уикенд“ Елена Попова от Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши, е провела видеоразговор с Васил Божков чрез скайп връзка още в средата на месец февруари под давление на МВР шефа Бойко Рашков. Неофициално се твърди, че

Черепа е предоставил тайни видеозаписи

от свои срещи с Владислав Горанов, Бойко Борисов и Севдалина Арнаудова на европрокурорката Елена Попова. Записите нямат правна стойност, тъй като са правени от самия Васил Божков. Въпреки това със заповед на Бойко Рашков видеоматериалите били дадени за експертиза. Предполага се, че в следващите дни Васил Божков сам ще публикува тайните видеозаписи в социалните мрежи, тъй като от МВР нямат правно основание да го извършат.
Презумцията, че Бойко Рашков води безпристрастно разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнудова обаче е напът да претърпи фиаско, тъй като неговата съпруга Мария Михова – Рашкова е изповядвала в качеството си на нотариус няколко имотни сделки на Васил Божков, негови фирми и хора от обкръжението му, твърди надежден източник на „Уикенд“. Според думите му, именно нотариус Мария Рашкова е изповядала през 1999 г. сделката между Васил Божков и покойния Иван Славков – Батето за

покупката на два апартамента от сграда

на престижния столичен бул. „Васил Левски“. Имотите се водят собственост на Елена Динева, жената до Васил Божков. Твърди се, че жената на Бойко Рашков е изповядала нотариално и още няколко сделки с имоти и други недвижимости на Елена Динева, а също и на фирми от орбитата на Черепа.
Мария Михова – Рашкова е вписана под №504 в списъка на нотариусите в София, а кантората й е само на метри от постоянния адрес но местоживеене в София на Елена Динева. Запознати твърдят, че жената на Бойко Рашков е дългогодишна близка приятелка със съпругата на Васил Божков и че е присъствала на почти всички рождени дни на Елена Динева. Мария Рашкова е заверявала нотариално и куп имотни сделки, сключвани от съдружници и приближени до Васил Божков, които също са обвиняеми от Специализираната прокуратура съвместно с укриващия се в Дубай хазартен бос.
Името на нотариус Мария Рашкова се завъртя в публичното пространство миналата пролет, когато нейният съпруг Бойко Рашков оправда с нейната работа смайващото си богатство. Оказа се, че МВР шефът

притежава имоти за над 7 млн. лв.,

а в банковата му сметка залежават над 750 000 лв.
Бойко Рашков e собственик на помпозно имение в подножието на Витоша, в непосредствена близост до Академията на МВР и Американския колеж. Тузарският палат е със 700 кв. застроена площ, с двор от почти 2 декара и с няколко самостоятелни апартамента. Имението разполага с цели 12 бани, фитнес, сауна и целогодишно отопляем басейн. Според оценката на брокерите, само този имот струва около 4 милиона лева. Освен това Рашков е собственик на морска къща на метри от плажа в Несебър, на 5 апартамента в София, разполага и с къща с 2 декара двор в пирдопското село Антон.
В единствения публичен коментар за несметното си богатство Бойко Рашков призна, че дължи статута си на милионер на своята съпруга Мария, която е нотариус. През 2019 г. Рашков подписва брачен договор с жена си, в който се упоменава, че „издръжката на съпрузите по време на брака се осигурява от страните, а при развод не си дължат такава“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече