Щерката на Стефан Янев изкарвала тройки в СУ, сега лапа 3 бона държавна заплата

0

Дъщерята на бившия военен министър Стефан Янев втора година е на сладък пост в енергийното дружество Булгаргаз, където получава над 3000 лв. държавна заплата за позицията си на „Експерт в отдел международно сътрудничество и връзки с обществеността“. Там тя е назначена на 1 юни 2020 година, като е подала сама молба за работа в газовия доставчик и е била одобрена след интервю, писа „Ретро“.

 Тъй като е завършила специалност Публична администрация в Софийския университет, длъжността била в нейните професионални компетенции. Оказва се обаче, че Катерина съвсем не била сред най-силните студенти във випуска. Протоколите от изпити, проведени по време на обучението й, доказват, че щерката на Янев не е държала отличен успех. От резултатите от тест по статистика например, проведен в първия курс на обучението й, публикуван в интернет, става ясно, че Катето е изкарал оценка среден 3.

Само няколко месеца след като се дипломира в Софийския университет, Екатерина основава свой собствен бизнес. На 8 декември 2015 година тя е регистрира фирмата си „Флеър Евентс“  с капитал 2 лв., която се занимава с организиране на събития, ресторантьорство, кетъринг търговии други дейности. По-късно очевидно вече се ориентира към държавната работа и през 2019 година тя прехвърля цяло бизнеса на своя годеник Иван, който е сред най-известните бармани у нас. Последният публикуван финансов отчет на фирмата показва, че за 2019 година тя е генерирала 66000 лева оборот, от които 38 хиляди са чиста печалба.

 Екатерина Иван все още нямат брак, но са сгодени и са родители на дъщеря. Семеен е и нейният брат Костадин Янев, който е баща на момченце. Работи на държавна заплата в сферата на енергетиката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече