Влади Горанов се скри на село след кауша

0

Финансистът се премести в къщата на кръстника си във вилна зона „Ярема“

Бившият финансов министър в два кабинета на ГЕРБ (2014 -2020 г.) Владислав Горанов се скри на село след арестуването му миналата седмица. Горанов бе задържан за срок от 24 часа в ареста на ГД „Национална полиция“ заедно с Бойко Борисов и с пиара на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, а при излизането си от килията призна, че е прекарал „самотно“ денонощие.

След като излезе на свобода, Влади Горанов е напуснал апартамента си в баровската сграда „Есте хоум енд Спа“ в столичния квартал „Изток“, построена от братя Домусчиеви, съобщиха негови съседи.
Според думите им, Горанови са се пренесли за неопределено време в къща във вилната зона „Ярема“ край Самоков. По документи вилата се води собственост на Снежана Сариева, съпруга на кръстника на Владислав Горанов – Иван Сариев, но е ползвана от бившия финансов министър. Неофициално се твърди, че Горанов е сключил договор за ползване под наем на имота в Ярема със своя кръстник.
Дни след като Владислав Горанов беше арестуван, прокуратурата обяви, че
разследва престъпление по служба във връзка с издирвания джип, с който бившият финансов министър опита да премине границата със Сърбия през декември 2021 г. Зам.-градския прокурор на София Десислава Петрова обяви, че делото е стартирало на 6 януари и е за това, че „за времето от 6 март 2020 г. до 20 декември 2021 г. в София длъжностно лице е нарушило или не е изпълнило служебните си задължения, или е превишило властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага, или да причини другиму вреда и от това са настъпили немаловажни вредни последици“. По всяка вероятност образуваното дело е срещу служител от КАТ, който е допуснал регистрацията на кола-двойник.
Според думите на Горанов, както и според обявлението на шефът на компанията „Мото Пфое“ Атанас Фурнаджиев, която е внесла джипът „Тойота Ленд Круизър“ от Германия, Горанов е жертва на автомафията. Става въпрос за популярната през последните 3-4 г. в цяла Европа криминална схема, при която се регистрират коли двойници. След като скъп автомобил бъде откраднат, му се набиват нови номера на шасито и двигателя, които са на возило от същата марка и модел, който обаче е редовен.


Джипът е преминал поне два пъти през проверка в КАТ – един път, след като е бил внесен в България и е бил регистриран и след това, когато в талона за ползвател на „Тойота“-та е вписано името на Владислав Горанов. Вероятно именно тогава данните на возилото са били откраднати и предадени за използване в Русия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече