Защо само Менда Стоянова не бе задържана?

0

Болно сърце отърва бившата депутатка от престой зад решетките, полицаите се уплашили да не стане беля в ареста

Допълнителен удар по самочувствието на управляващите се оказа и неосъщественият арест на бившия председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Дамата получила информация за предстоящия си арест от медиите, разказа самата тя в нощта на акцията. Въпреки че бе обявена като вече задържана, бившата депутатка от ГЕРБ така и не бе изведена от дома си.

Според източник на „Уикенд” тя наистина е трябвало да бъде арестувана, но в последния момент заповедта е отменена. Причината е, че при нахълтването на униформените в дома й, Менда вдигнала рязко кръвното и полицаите се притеснили да не получи сърдечен пристъп. Шокирана от новината за случилото се с колегите и лидера й, Стоянова направила тежка хипертонична криза, а кръвното й хвръкнало до близо 200. Почти пред припадък, бившата шефка на бюджетната комисия нямало как да бъде изведена от дома си заради здравословното й състояние, а въпреки че в дома на Менда Стоянова пристигнали полицаи, те не посмели да я арестуват. От една страна по тях крещял съпругът на дамата със заплахи за съдебна разправа, ако пипнат жена му, а от друга – ужасът, обхванал Бойко Рашков, че тя може действително да се влоши сериозно и да получи сърдечен удар в ареста.


„Пипнете ли я сега, ще я убиете! Ще ви съдя до един и вас, и началника ви, цяла Европа ще научи за този позор”, беснеел от гняв съпругът на Менда. След кратък разговор с Бойко Рашков, ръководителят на акцията в Пловдив дал заден ход.


„Само това липсваше – тя да се влоши в ареста, да вземе да стане нещо наистина непоправимо, докато е при нас и после… познайте кой щеше да е виновен! Ами, всъщност, реално ние, но Рашков щеше да го отнесе и затова не посмя, изплаши се. Така и не я задържахме”, разказват пред „Уикенд” присъствали на акцията служители на реда. Везните натежали и от факта, че по време на акцията с полицията имало и медицинско лице, което потвърдило хипертоничната криза на Стоянова, която се оказа резултат от прекаран през януари от ексдепутатката, коронавирус. Тогава Стоянова бе привикана за разпит в ГДНП заедно с Владислав Горанов, но заради заразата разпитът бе отложен, а бившата шефка на бюджетната комисия отново заяви, че няма представа защо искат да я разпитват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече