Рашков пристана на Кирил Петков, заряза Румен Радев

0

Президентът бесен, остана без очи и уши във властта

Шамар изяде от най-верния си човек в правителството президентът Румен Радев. Вътрешният министър Бойко Рашков официално мина в лагера на премиера Кирил Петков, за да запази стола си и евентуалното си бъдеще като главен прокурор, научи „Уикенд”.

Спряган за дясна ръка на държавния глава и негови очи и уши на „Дондуков” 1, Рашков предпочел сигурността на сладкия си пост и бъдещи облаги, пред спорния успех на президентска партия с фасада ген. Стефан Янев. Слуховете, че Рашков ще е редом до бившия военен министър при учредяването на формацията му бяха опровергани и от самия Янев, който отрече и създаването на партия, и участието на МВР-шефа в нея. Със завъртането на Рашков на 180 градуса, президентът остана с пръст в уста и изгуби и последния си верен шпионин в редиците на кабинета.
Стотици слухове се завъртяха след злополучния арест на експремиера Бойко Борисов и участието на Рашков и Кирил Петков в акцията, като един от тях бе, че скандалните обиски са дирижирани лично от президента под ръководството на Рашков, а Петков дори не подозирал. „Не се меся в работата на правоохранителните органи”, отрече тогава подозренията Радев. Но вбесен от предателството на Рашков, не пропусна да го уязви, че гръмката акция не струва пет пари. „Справедливостта не възтържествува, докато не се произнесе съдът”, йезуитски заяви държавният глава ден след показното арестуване на Бойко Борисов и компания.
Прокуратурата пък се престара всячески да потвърди думите му и да превърне отчаяния опит за повдигане на рейтинга на кабинета в пълно фиаско. Именно заради сриващия се рейтинг на правителството Рашков и Петков в тандем решили да организират шумен арест на експремиера Борисов и антуража му, ала единствената полза от акцията бе за търговските обекти, продаващи алкохол във въпросната вечер. Ден по-късно за Борисов и останалите задържани всичко приключи без последици за ужас на правителството.
Омерзен от поведението на Рашков, президентът пък почти защити Борисов от посегателството и обяви, че последната дума има съдът, след което прати съветника си Димитър Стоянов из медиите, за да се подиграе публично на МВР-изцепките. Стоянов обяви, че поне се надява следващи акции на МВР „да не са такива постановки”, показващи безсилието на вътрешното ведомство, което прехвърля вината за провала си на прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече