Бутат от две места Асен Григоров за шеф на БНТ

0

Асен Григоров е най-вероятният бъдещ шеф на БНТ на мястото на Емил Кошлуков, писа Галерия.

Неговият мандат изтича през юли, но председателят на парламентарната Комисия по култура и медии Тошко Йорданов още през януари поиска той да бъде предсрочно уволнен. Дори да остане до края на мандата си, Емил Кошлуков няма да е отново шеф на БНТ, защото управляващите не го искат и го  обвиняват го зависимости.

Асен Григор Димитров има големи шансове да оглави БНТ не само защото се е изградил като журналист основно там, но за него натискат от две места.

Първо се ползва с подкрепата на Кирил Петков защото е лоялен към властта – съветник е на министър Николай Събев.

Освен това за кандидатурата му лобират от Има такъв народ – коалиционните партньори на Продължаваме промяната. Именно Тошко Йорданов е поискал от СЕМ документите за стажа и за образованието на Кошлуков, понеже се съмняваше в неговата компетентност на ръководител.

Процедурата за избор на нов генерален директор трябва да започне през април, но в публичното пространство все още не се лансират други имена освен това на Григоров. Той е журналист с над 30-годишна практика. Започва кариерата си в БНТ с предаването „Формула 5“. После години наред води икономическото предаване „Плюс-минус“ бил е продуцент и водещ на сутрешния блок на БНТ 1 и изпълнителен директор на RE:TV.  Заедно със Сибина Григорова водят предаването „Животът и другите“ неща по БНТ до 2015 година, което се развива като подкаст. Григор се собственик на сайта „Булевард България,“ който управлява заедно със съпругата си Сибина. Носител е на наградата за етична журналистика на Българска медийна коалиция.

 Днешното политическо битие на Министерски медиен съветник не е прощъпалник в политиката. През 2002 година Григоров напуска БНТ защото беше избран от НС на СДС за ръководител на създанията  дирекция „Информация“. По негова концепция в дирекцията бяха обособени две структурни звена „Пресцентър“ и „Информационна политика“. Според запознати, ако Асен Григоров оглави БНТ, програмен директор ще стане Камен Воденичаров – близък до Слави Трифонов и ИТН. Управляващите пък не били благосклонни да лансират за шефския пост в БНТ пиара на Бойко Рашков – Явор Симов, който също е кадър на Национална телевизия. Той има желание да ръководи БНТ,  дори официално се кандидатира в предишното раздаване, но без успех.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече