Образователният министър трепери от шефката на дирекция „Човешки ресурси“ в МОН

0

Министърът на образованието акад. Николай Денков влезе през парадния вход на образователното министерство като редовен министър с фанфари и обещания, че ще продължи промяната, която започна като член в двата служебни кабинета на Стефан Янев. И подопечните във ведомството зачакаха промени, но уви… такива не се случиха

Най-впечатляващият му „удар“ – първи и последен е „метлата“, която измете 27 чиновника в пенсионна възраст.

Един обаче бе пощаден от уволнение. Това е Николай Недялков. Отдавна пенсионираният бивш военен е назначен на щат като „специалист“ (каквото и да значи това) в  МОН и нищо не застрашава сигурната му заплата. Въпросният господин Недялков е съпруг на Даниела Златкова Недялкова – директор на човешки ресурси на просветното министерство (Добре позната фигура и в други  министерства, но затова друг път). А знае се, че именно този род служители са доверените лица. Те много знаят и с тях работодателите ще трябва да се съобразяват, ако искат лоялността им. Г-жа Недялкова е изключително „способен“ служител. От нея трепери дори министърът, говори се из коридорите на ведомството. Тя е „царица“ в областта на манипулациите. Ако е нужно да набеди някого за престъпник, лъжец или каквото се сетите, то в кратки срокове тя постига резултат. Но не поема сама инициативата, чака да й спуснат задачките. Именно благодарение на нея, съпругът й се радва на спокойни старини и сладка служба в МОН.

Самата г-жа Даниела Недялкова е назначена в МОН след участие в т.нар. „подбор при мобилност по член 81а от Закона за държавния служител за заемане на длъжността „директор на дирекция“, дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ в  Министерство на образованието и науката“.  Други кандидати за въпросния подбор нямало. Няма кандидати за директор в Министерство?!  Кой нормален български гражданин ще повярва?

 Министърът на образованието академик Николай Денков е човек с претенции, човек от „Продължаваме промяната“. Продължете я г-н министър, но и като по-добре огледате подопечните ви повереното ви ведомство. Може да има и други „покрили се“ господа като Недялков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече