Партията на Стефан Янев затъна, преди да е създадена

0

Партията на Стефан Янев, за която толкова се пишеше и говореше, е на път да изгуби мощност, преди да бъде създадена. Провалени са поне два стратегически хора, писа „Галерия“.

 Най-важният от тях предвиждаше тя  да стартира като парламентарна група, която да открадне близо 10 депутати от Слави и вероятно няколко от БСП.  Споменаваха се в медиите имената на Виктория Василева и Каримански, две от най-важните фигури в ИТН. Хората на Янев отдавна обикалят структурите на Слави, опитвайте Се да откраднат цели организации.

Според депутати от ИТН, такъв план наистина е задейства, но по неясни причини е претърпял провал. И Василева, и Каримански побързаха да се закълнат във вярност към управляващите и Слави, категорично отричайки всякаква връзка с бившия премиер.

За капак Ралица Симеонова – сивият кардинал на Янев, даде интервю, в което отрече всякакви възможности за влизане в съюз със структурите на Мая Манолова.

Проектът на генерала губи много от заряда си. Нито има лица,  нито влияние във властта. Дори президентът Румен Радев побърза да се отрече от любимия си доскоро служебен премиер.

Вероятно това е причината Янев да отложи учредяването на партията си, за което съобщи на връх Трети март от Шипка. Потвърждение, че нещо в плановете му се обърка тотално, е отлагането на националната конференция на „Нова алтернатива“ – партията на бившия военен министър Николай Цонев. Последният трябваше да даде организацията си в ръцете на Янев на конгреса по-миналата събота, 19 март. Обявеният в сайта на партията висш форум беше мистериозо отложен.

Социолози  отдавна коментират, че докато е на върха на вълната, Стефан Янев може да събере 15, че и повече процента при парламентарни избори. Всеки изминал ден извън властта обаче популярността му пада и след няколко месеца ще се окаже далеч от бариерата за участие в парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече