Секретарката на Желю Желев се пропи, умря бездомна и в мизерия

0

Секретарката на първия президент на България Желю Желев е издъхнала наскоро в пълна мизерия. По 2013 година Стефка Генева остава бездомна, след като участва в имотна схема на столична бизнесдама. Тя остава без апартамента си в София, който е отнет от ЧСИ. Със сина й Иван се озовават на улицата и са принудени да пребивават в тъмно и студено мазе в центъра на София, писа „Ретро“.

Ганева не можа да присъства на погребението на Желев през 2015-а година от срам, че няма обувки и палто, с които да отиде. В миналото тя бе негова дясна ръка и се ползва с авторитет както в президентството, така и светските среди. След като си тръгва от Дондуков 2 животът и се завърта на 180 градуса.

Тя и синът ѝ са станали поръчители на бизнесменката Светослава Гешева, която тегли заем от 145 хил. евро за фабрика за дрехи в Луковит. След като спира да плаща, частен съдебен изпълнител гони Стефка и сина ѝ от апартамента им. Гешева обещава да им намери квартира и ги настанява в мазе. „Метър на два, мръсно, студено, цимент, няма с какво да се завием“, обяснява Стефка.

По-късно Светослава Гешева ги настанява в свой офис на бул. „Александър Стамболийски“, в който обаче няма ток. Двамата често остават заключени, тъй като входната врата на кооперацията се затваря, а Стефка и синът ѝ нямат ключ от нея. Така, около Коледа, двамата останали под ключ, на студено и без храна. Въпреки обещанията на бизнесдамата Гешева, че това е временно настаняване, двамата излъгани живеят в офиса вече две години.

Гешева им обещава двамата да се върнат в апартамента си, който не е продаден. „Те може със същия успех може да живеят на улицата. Нали не съм ги оставила на улицата“, коментира тя пред Нова. 

Дясната ръка на Желю Желев от далечната 89-та година до края президентския му мандат Стефка Генева е един от най-близките му сътрудници. Новината за смъртта му тя научава по телефона. Не успява да отиде на погребението му, защото напуснала апартамента си, без да успее да си прибере дрехите. „По-зле съм от клошарка. Две години не знам баня какво е“, обяснява Стефка. 

Синът й Иван имал троен байпас, е тя изкарала инсулт. От наркотиците обаче до последно синът ти не се е откачил.  След като погребала сина си, Стефка се отдава на алкохола и починала няколко месеца след него.

Още докато бе секретарка на покойния президент, Генева се прочу в медиите, след като бе обвинена, че през 1992 година е сложила отрова в кафето на шефа на Националната служба за сигурност ген. Бриго Аспарухов и говорителят на президента Валентин Стоянов. После обаче тя осъди  вестника, в който излезе материалът. Беше оневинена, но нямаше пари да плати на адвоката си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече