16-годишната внучка на Бойко Рашков – милионерка

0

Бойко Рашков пази в тайна съществуването на единствена внучка Мария. Наследницата на МВР шефа е на 16 години и е ученичка в столична частна езикова гимназия, писа „Ретро“.

 От невръстна детска възраст с девойката е милионерка, тъй като дядо и е рекордьор по имоти, сред които палати, апартаменти, къщи, ниви парцели в цялата страна, общо 22 на брой, които ще бъдат наследени от нея.

 Внучката на Рашков е дете на неговата единствена дъщеря Илиана Рашкова, която е завършила право в СУ и дълги години е съдия в Софийски районен съд. Мария носи името на баба си – бившата съпруга на вътрешния министър, с която той е разведен.

Дядо Бойко често се вижда с внучката си, защото на практика са съседи. Момичето живее с майка си и втория й съпруг в супер луксозна къща само на няколкостотин метра от неговия скандален палат с 12 тоалетни. Двуетажното имение на 42-годишната Илиана Бойкова Рашкова се намира на улица „190-а“ в местността Американски колеж в столичния квартал Младост, разкрива ПИК.

Любопитно е и по какъв начин дъщерята на “ имотния крал “ Бойко Рашков се е сдобила първо с богаташкия имот, а по-късно и с първокласно издигнатия дворец. Справка в имотния указател демонстрира, че на 30 септември 2011 година, тогава 31-годишната Илиана „, купува 500 квадрата имот на ул. “ 190 “ -та, №6 в местността “ Американски лицей „. Не е ясно каква сума е броила тогава съдийката за имота, само че бърза инспекция в уеб страниците за парцели демонстрира, че в квартал “ Младост “ панелките по това време са се продавали за към 900 евро на кв. м. Във всички случаи единствено парцелът в скъпарския регион е коствал най-малко 300-400 хиляди лв..

Видно от данните в имотния указател Илиана Рашкова закупува парцела с изключение на с персонални средства и с ипотека. Не са известни параметрите по ипотеката, само че единствено 3 години и 1 месец по-късно щерката на вътрешния министър погасява всичките си отговорности и парцелът става напълно неин.

През същата година, към този момент 34-годишната магистратка, чиито единствени доходи са от заплата като областен арбитър, подписва контракт с майка си за градеж. В декларацията за 2014 година, която е показала пред Сметната палата, тя показва осъществено право на градеж на еднофамилна двуетажна жилищна постройка с разгърната застроена повърхност от 208 кв. м. на цена от 132 000 лв..

Интересно е, че за реализацията на плана тя показва контракт за строителство с вложител, а вложителят се оказва нейната майка и брачна половинка на Бойко Рашков – Мария Михова Рашкова.

Така през 2015 година Илиана Рашкова се нанася в първокласната къща, намираща се наоколо до бащиния дворец с 12 тоалетни, в който умерено могат да се настанят няколко фамилии. Експерти, които разгледаха фотосите на парцела на щерката на Бойко Рашков, са безапелационни, че за строителството на такова първокласно жилище са нужни доста повече от оповестените в декларацията пред Сметната палата 132 000 лв..

Но даже и да се одобри тази сума за точна, простите сметки демонстрират, че първокласният дом на Илиана й е коствал най-малко половин милион лв.. Ако приемем, че дъщерята на Бойко Рашков е почнала да работи като арбитър незабавно след довеждане докрай на висшето си обучение, което е станало през 2004 година, то до 2014 година, когато къщата е издигната, тя има единствено 10 години. С други думи за късото време в което е работила, по-малко от 10 години, дъщерята на вътрешния министър трябвала да е изкарала най-малко 500 000 лв., с цел да може да си разреши скъпото жилище.

Фоторепортери на организация ПИК са съумели да снимат двуетажната къща, ситуирана в един от най-баровските и скъпи региони в София. Минипалатът на семейство Рашкови е наобиколен с камери, като такива има и на улицата, а те гледат право към основната врата. Видимо и към днешна дата в него не престава да живее фамилията на Илиана Рашкова, която има 16-годишна щерка.

Припомняме, че точно от последните заявления на Бойко Рашков стана ясно, че той и жена му са трансферирали палатът за няколко милиона, ситуиран на същата улица 190-та в местността “ Американски лицей „, на своята внучка Мария, която е щерка на Илиана. Все отново вътрешният министър е запазил правото си на прилагане на имението, което има лична сауна, личен фитнес, първокласен външен басейн, 19 спални и несъмнено, 12 тоалетни.

Както медията ни писа, Рашков и жена му имат и сватбен контракт, съгласно който съвсем всички парцели остават за него, макар че той цялостен живот е бил на държавната работа, а брачната половинка му е нотаирус и би следвало по-голямата част от средствата за първокласните недвижимостти да са нейни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече