БОМБА: Кандидат-шефът на БНБ Андрей Гюров е с менте докторантура

0

Парламентарната група на ГЕРБ даде брифинг, на който постави под въпрос компетентността на кандидата на Продължаваме промяната за гуверньор на БНБ. Според партията на Бойко Борисов икономистът Андрей Гюров е станал доктор за „1 час“.

По думите на проф. Красимир Вълчев документите на Гюров са се появили и са били одобрени за броени минути в петък. 

„Това хвърля съмнение и провокира няколко въпроса. Защо за редовите заявители процедурата не се извършва толкова бързо. Имаме съмнение, че е оказван натиск върху Националния център за информация и документация за експресно признаване на образователно-квалификационната степен на Андрей Гюров. Имаме достатъчно основание да смятаме, че процедурата за академично признаване е опорочена“, коментира проф. Вълчев.“За да бъде допуснат до изслушването, той трябва да има академично признаване на труда му. Вчера до 16.00 часа в регистъра липсваше такова признаване, което се появи в 17.30 часа, което е смущаващо“, обясни той.

„Зачитайки неговия научен труд, установяваме, че той има пророчески умения. Научният му труд, който е направен през 2005 година, когато го зачетем, виждаме, че той цитира данни от 2007 г., 2008 г. и 2012 г.“, обясниха от ГЕРБ. 

„Това е кандидат, на който и Нострадамус би завидял. Той е анализирал през 2005 година икономическата криза през 2007 и 2008 г. По-вероятно е този труд да не е автентичен“, отсече бившият правосъден министър.

„Всичко това започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с такава съвсем скоро“, заключи Тома Биков.

„Дисертационният труд може да го видите в регистъра на ЦИД, той е публичен и е свързан с регулациите в банковата система. Той твърди, че този труд е от 2005 г., ако тя обаче е от 2012-2013 г., има нарушаване на правилата. На първа страница на дисертацията имаме 2005 г., а на четвърта страница анализира актуални данни от 2012 и 2013 г. и анализира кризата от 2008 г.“, обясни проф. Вълчев.

„В момента сме на етап проучване и изслушване на кандидатите и си вършим работата. В сайта на НАЦИД ще откриете още едно име на човек, чийто дисертационен труд се признава за 1 ден. Това е на г-жа Велислава Петрова, заместник-министър. Това са единствените двама души, чиито дипломи се легализират за 1 ден. На всички други им е необходим поне месец“, каза бившият образователен министър.

Тома Биков изрази и съмнение относно стажа на Андрей Гюров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече