Борисов успокоява Портних: Депутатите ще дойдат с теб в ареста

0

Странно чувство за хумор прояви във Варна Бойко Борисов.

То може да бъде окачествено и като дебелешко, и като искрено. Бившият премиер и други водещи лица на ГЕРБ посетиха града заради партийна сбирка, а към края на речта си пред актива Борисов се обърна към кмета и регионален лидер на партията Иван Портних: „Кмете, искам да видиш депутатите – те ще дойдат с теб в ареста“. Контекстът беше, че настоящата власт е свирепо брутална, репресира ГЕРБ, а Портних може да е спокоен все пак, тъй като партията ще го защити. В началото на словото си пък Борисов благодари на варненците, които пропътуваха разстоянието до София, за да го защитят него при ареста му преди 2 седмици. В групата бе и Портних.

Казвайки това днес, вероятно Борисов е имал предвид непотвърдените до момента информации в някои медии, че специализираната прокуратура ще връчи на 11 април обвинителен акт на Портних заради фекалния разлив във Варненското езеро през 2019 г. А междувременно ще иска и отстраняването му от поста.

Иначе в 30-минутната си реч Борисов громеше напоително както управляващите, така и медиите. Обвини ги, че не са свободни, аргументирайки се с примери как премълчавали неудобните за правителството факти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече