Социолог: Спад в доверието към управляващите измерихме още през март месец

0

Доходите на хората, поскъпването на всички стоки и услуги – това са големите проблеми, коментира социологът от изследователски център “Тренд”

„Спад в доверието към управляващите измерихме още през март месец, но не в електорално отношение, тоест не, че ГЕРБ е първа политическа сила, но във всички останали индикатори се видя, че има спад в одобрението на правителството и то е само 100 дни след започването на неговата работа. В това няма особена изненада“. Това коментира в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ социологът Евелина Славкова от Изследователски център “Тренд”:

„Доходите на хората, поскъпването на всички стоки и услуги – това са големите проблеми. Проблемът при това правителство е, че е ново, но това е и негов позитив“.

„Липсват каквито и да било социални послания към обществото, като изключим традицията да се дадат пари на пенсионерите, но всички останали проблематики, които се зараждат около тези социални проблеми, не се коментират от страна на правителството. В публичното пространство представители на „Продължаваме промяната“ в студиата коментират не тези толкова важни теми, а коментират избора за шеф на БНБ, което не е маловажна тема, но може би не е най-съществената“, добави още социологът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече