Протестът на „Възраждане“ – скромна масовка с ярко изразен малцинствен профил (Снимки)

0

13 автобуса с провинциални номера и около 400 симпатизанти на „Възраждане“ съставляваха шумно рекламирания днес протест на Костя Копейкин и аверите му срещу оказването на военна помощ на Украйна и с искане за оставка на кабинета. Огромният процент от събралата се скромна масовка беше с ярко изразен малцинствен профил, както личи от кадрите.

Полицаите бяха повече от манифестиращите, а Костадин Костадинов изнесе реч пред парламента, изпълнена с типичните му едва завоалирани заплахи. Според него България е колония на САЩ, защото в държавата ни има 4 американски бази на своя територия, в които може да има до 5000 американски военни. По думите на Костадинов американските закони за военните важат и в България и за българските военни.

„Като искат да се включат във войната – да заминават, да се запишат доброволци. Но има и друго с меки китки не може да се държи тежък автомат. Но пък могат да раздават храна, да чистят тоалетни – точно каквото правят и тук за американското посолство. Да живее България“, завърши речта си Костадин Костадинов.

Сред тълпата все пак преобладаваха българските флагове, като руските знамена и новата свастика „Z“ почитателите на Копейкин бяха предпочели да изобразят по дрехите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече