Депутат от „Продължаваме промяната“ – собственик на осем самолета

0

Собственик на два частни самолета се оказа депутатът от „Продължаваме промяната“ Стоян Георгиев. Приближения на Кирил Петков е посочил в декларацията си пред КПКОНПИ, че има на свое име два персонални самолета от марката „Чесна“, които са в съсобственост с неговата съпруга Стоянка.

 Тя пък е шефка на малка авиокомпания, която притежава още шест летателни машини, които макар и косвено, пак принадлежат на семейството. Никому неизвестният Стоян Георгиев, преди да седна на депутатското кресло, е бил шеф на въпросната компания за селскостопанска авиация „Ребус“, която понастоящем е собственост на жена му, писа „Ретро“.

Георгиев беше лидер на листата на а „Продължаваме промяната в Силистра. Той  стартира кариерата си на летец през 1981 година, а  14 години по-късно основава една от първите авиационни компании за селскостопанска авиация в България. През 2005 година създава и специален център за обучение на професионални и любители пилоти. Стоян Георгиев се оказва и ръководител на асоциацията на притежателите на въздухоплавателни средства с оптимална излетна маса до 5700 кг. С тайните на професията Стоян Георгиев се запознава във ВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, където получава магистърска степен по специалността „Летец-пилот за БГА“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече