Кирил Петков пръсна 400 бона за образованието на най-голямата си дъщеря

1

400 000 лв. е пръснал Кирил Петков за светлото бъдеще на най-голямата си дъщеря, писа „Ретро“.

Образованието на Ванеса в един от най-престижните университети в света и коства на баща й крупната сума. До няколко месеца предстои девойката да се дипломира в специалността „Биомедицинско инженерство“ в университета в Ню Йорк. Справка показва, че годишната такса за обучение там възлиза на 30 600 долара,  или близо 54 хиляди български лева. Това е сумата, която включва единствено и само семестриалната такса. Извън нея остават всички лични и битови разходи, които има всеки студент.

Ванеса следва в Ню Йорк от 2018 година насам. Освен сумата за таксите към ВУЗ-а допълнително й осигурявал пари за луксозна квартира, живот и забавления.

Преди да кандидатства в Щатите, в продължение на една година Ванеса била изпратена от родителите й в Канада, за да се подготви за обучението на английски език и да се адаптира да бъде далеч от семейството си сама на друг континент. Тя била ученичка в частното училище Сейнт Майкълс,  което се намира в Саанич,  най-голямата и най населена община в областния столичен район и остров Ванкувър. Ванеса е живеела в интерната към училището до завършването й . Престоят ти там в рамките на една година струва 64 000 долара на семейния бюджет, Или около 112 хиляди български левове.

Преди да замине за чужбина, щерката на Петков учила в столичната математическа гимназия. От малка баща й я насочил към точните науки.  Той стоял и зад избора на специалност за висшето образование. Неслучайно настоявал да учи за биоинженер, тъй като е  известно, че притежава компания за пробиотици, хранителни добавки, в която са необходими точно такъв тип специалисти.

 Очевидно плановете му са били да я приобщи към семейния бизнес, но Ванеса се дърпала и настоявала, че ще се занимава с  изкуство. Имала идея да прекъсна образованието си и да замине за Флоренция, където да пише книга. Баща й обаче порязал мечтите, като заявил че в такъв случай няма да я издържа и ще се наложи да работи като сервитьорка, за да се препитава.

 Дипломирането на премиерската щерка вече чука на вратата. Тя междувременно не си губи времето и вече създава свой бизнес. Ванеса основала компанията VP Circuits  със седалище София, в която противно на очакванията няма нищо общо с биоинженерството и науката, а извършва медийни и рекламни услуги, писа „Ретро“.

1 Коментар
  1. Коко казва

    Жълто, та чак кафяво…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече