Руската посланичка у нас – баба на 8 внуци

0

В последно време около името на руската посланичка у нас – Елеонора Митрофанова бушуват различни скандали. Личният й живот обаче не е обществено достояние и подробностите за него са оскъдни, писа Ретро.  

68-годишната дипломатка се оказа грижовна баба на цял отбор внучета. Заедно със съпруга й Владимир, адаш на Путин, имат четири деца, които са ги дарили с общо с осем внуци. Къде живеят и с какво се занимават наследниците на Митрофанова не разкрива. Тя е родена на 11 юни 1953 година във Волгоград, а баща и е бил високопоставен сътрудник на Госплан-а на Съветския съюз.  През 1975 Елеонора завършва „Международни икономически отношения“ в Московския държавен институт. Защитава дисертация и получава степен „кандидат на икономическите науки“.

Дипломатическата си кариера започва през 2001 година, а в периода 2004 – 2009 година оглавява руския център за международно научно и културно сътрудничество „Росзарубеж център“.  Митрофанова триумфира кариерно, започвайки работа на високопоставена позиция към ЮНЕСКО,  където си партнира с Ирина Бокова, която по това време е директор на организацията.

 Братът на руската посланичка в България също не е случаен човек.

Алексей Митрофанов е политик, депутат в Държавната дума в периода 1993-2016 година. Член на либерал-демократическата партия на Жириновски и на партия „Справедлива Русия“.

 За съпруга на руската посланичка не е известно нищо, освен че живее заедно с нея в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече