Вижте двамата най-големи контрабандисти на цигари в България! Истимарото и Мъжкия оглавяват цялата верига на трафика у нас и зад граница

0

Илиян Стефанов – Истимарото и Тодор Шопов – Мъжкия са двамата най-големи контрабандисти на цигари в България, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от спецслужбите. Тандемът оглавява цялата верига на трафика у нас и зад граница. Само преди няколко седмици бе разбита тяхна цигарена фабрика в Нидерландия, в която бяха открити 150 тона нарязан тютюн. Двамата има действащи нелегални цехове още в Испания и Белгия.

Илиян Стефанов – Истимаро

Съдружниците в престъпния бизнес притежават яхти по над 1 милиона евро, които стоят на док в Истанбул, Турция. Разследване на мръсните пари, с които са закупени, може да разплете цялата криминална схема на Истимарото и Мъжкия.

Ролите в мафиотската структура са разпределени – Тодор Шопов се занимава с набирането на майстори за машините и със снабдяването на фабриките с материали за производство на ментетата.

Илиян Истимарото обича да стои в сянка, той отговаря за продажбата на готовите цигари.

Европейските и българските спецслужби наблюдават контрабандистите, но засега нямат достатъчно доказателства за арест и повдигане на обвинения за престъпната им дейност, призна източникът на Narod.bg.

Според него Истимарото и Мъжкия са много комбинативни и бягат от публичност. Разбойниците се виждат предимно в селото на милионерите – пловдивското Марково, където Тодор Шопов има палат.

Мъжкия получил прякора си заради пословичната си страхливост – при най-малкия проблем бягал в Испания, където имал няколко имота, любимият му бил в Мадрид. Шопов се славел с обратните си любовни наклонности, подклаждани от няколко чаши уиски.

Реклама

Двамата с Истимарото се включват в извратени суингинг партита (със смяна на партньорите между две или повече двойки, б.ред.).

Яхтата на Истимаро за дан 1 млн. евро

Истимарото има опит в любовния бизнес – преди години Илиян Стефанов заработвал като сутеньор във Франция, дори има присъда за сводничество. По това време животът го среща с легендарния контрабандист Николай Николов – Паскал, който го взима под крилото си.

Трафикантите навлизат в дълбините на престъпния свят именно като работници на Паскал. Босът, обаче, ги хванал да бъркат в кацата с мед и им бил шута, оттогава работата самосиндикално.

Мъжкия има връзка с цигарения бос от Пловдив Антон Арабаджиев, чието име бе замесено в схемата с петте нелегални фабрики, разкрити в Дупница, Тутракан, Горна Оряховица и Калугерово при акция на ГДБОП и ДАНС под ръководството на Специализираната прокуратура.

В началото на 2018 г. британските служби са изпратили сигнал до българските си колеги, в който е посочено името на пловдивчанина. През 2011 г. той веднъж вече е бил разкрит като собственик на таен цех, а 7 г. по-късно се е върнал към опасния бизнес.

Сигналите за повечето разбити нелегални фабрики за цигари у нас обикновено идват от чужди служби, твърдят запознати. Британците сочат и партньорите на Арабаджиев – Георги Нечев – Етикета, Найден Станчев – Хана, Тодор Шопов – Мъжкия. По сигнала от Великобритания са работили две специални служби в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече