Стефан Янев с емисари за новата партия

0

Бившият военен министър набира активисти с обиколки в страната, мнозина му отказват

Емисари пусна из страната да набират активисти за новата му партия бившият военен министър Стефан Янев, научи „Уикенд”. Из цялата страна съмишленици и верни на Янев и Румен Радев хора обикалят сред бивши депутати, общински съветници и разочарован електорат, за да агитират вход в новата формация.

Янев няколко пъти отрече, че ще учредява скоро партията си, както и че тя ще е свързана с кукловод – президентът Румен Радев. Масово обаче хората са разочаровани и отказват да се присъединят към бъдещото „президентско” формирование, разказаха вече посетени от емисарите на Янев активисти. „Този път не! Вече веднъж Радев ме разочарова като ни натресе тези, които сега управляват, затова тук няма да му дадем повторно доверие. Съжалявам, но край с Радев”, сподели за вестника бивш депутат, който бил посетен с молби да се включи в новия проект.
Хората на Янев обикалят цялата страна, като наскоро опипвали почвата в Хасково, откъдето е и родата на самия Румен Радев. „Мнозина не вярват не само в новия проект, който подготвя, но и в уж влошените отношения с правителството на Кирил Петков. Изглежда, че наистина са в пререкания и са охладнели, но това ни го показват на нас, друг е въпросът дали конфликтът е истински или маскира интересите им пред другите държави”, нямат вяра на партийния строител Радев ядосани симпатизанти.
Освен бивши депутати и разочаровани общинари, Янев и компания започнали солидно да ухажват и поредната партийна създателка Мая Манолова. На 1 май в НДК в столицата, поразяващата уста ще учреди официално партията, която обяви, че ще създаде, а Радев и Янев веднага видяли възможност да пришият бившата омбудсманка и оределия й актив към своята бъдеща формация. Уж независима от днешните управляващи, Манолова отсега се оглежда и към кого да се прилепи за евентуалните предсрочни избори през лятото, които все повече политици и анализатори предричат.
Активистите на Янев и самият президент обаче не очакват предсрочен вот, научи „Уикенд”, като на този етап работата на несъздадената още партия на бившия военен министър била да се спечелят ключови градове на предстоящите местни избори. Затова и на този етап от екипа на ексминистъра няма официална заявка за създаване на партия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече