Николай Копринков агитира за Мая Манолова

0

Секретарят по вътрешната политика и гражданско общество към президента Николай Копринков е впрегнал цялата си енергия и управленски ресурс, за да промотира новата партия на Мая Манолова.  Това разкриха хора от най-близкото обкръжение на държавния глава, които са свидетели на всекидневните воаяжи на бившия кмет на пловдивското село Труд, пише в новия си брой „Филтър“.

Не е ясно доколко самият президент е дал зелена светлина на секретаря си да се занимава с партийно строителство, защото не е тайна, че Копринков твърде често си позволяват да действа на своя глава, без да се съобразява с мнението на началника си Румен Радев, коментират от Дондуков 2.

Преди Кирил Петков и Асен Василев да създадат „Продължаваме промяната“ името на Копринков беше свързано с техния проект.

Тогава президентският секретар беше обвиняван не само, че активно лобира, но и работи на терен за създаване на структури на хървардците.

Сакралната дата за учредяване на партията на Мая Манолова е 1 май.   Името „Изправи се България“ не изненадва никого и не е плод на някакъв висок полет на мисълта, коментират в политическите среди. Бившият омбудсман и дългогодишна функционерка в БСП в Кюстендил и околията, както и на централно ниво пуснат в оборот познати клишета, обяснявайки за какво ще се бори новата формация – социална справедливост, високи доходи и реформи. По думите на Манолова правителството на Петков не било направило нищо за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, както и не са приети законите за спецсъда, спецпрокуратурата и КПКОНПИ.

Преди време името на Мая Манолова бе замесено с това на Васил Божков.

Той е сочен за един от спонсорите в предизборната кампания на устата юристка за кмет на София. Тогава Манолова загуби надпревара с Йорданка Фандъкова след драматичен балотаж и обвинения в купуване на гласове и манипулация на изборите.

Създаването на партията „Изправи се, България“ става успоредно със създаването на формация от страна на бившия служебен премиер Стефан Янев. Според независими наблюдатели на процесите генералът се ползва с много по-широка подкрепа от Мая Манолова, която минава за докрай омръзнало лице от политическото статукво. Стефан Янев бе категоричен какви ще са отношенията му с Манолова: „Ние не сме съюзници, а конкуренти“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече