Партията на Дългия е куха

0

Между 1400 и 2000 са членовете на „Има такъв народ“, показват изчисленията на „Филтър“ от данните в отчета на партията пред Сметната палата за 2021г.

Колко точно са хората с партийни книжки, не е посочено, но сметките показват, че са около по 50 души във всяка област, а повечето общини нямат нито един.

168 хиляди лева приходи от членски внос са декларирали от партията на Слави Трифонов в отчета си.  В устава и сайта на ИТН е записано, че месечната такса е 10 лв. За една година вноските на един партиен член  е 120 лв., което умножено по 1400 прави точно 168000 лв. приходи от тази такса.

В устава на ИТН все пак е учреден и по-нисък членски внос за пенсионери и студенти, които плащат по 2 лв на месец. Според източници на „Филтър“ от социологическите агенции младежите от университетите с партийни книжки у нас са под 1% процент, а пенсионерите, които са политически активни,  традиционно членуват БСП. Което означава максимум 2000 души членска маса в партията на Слави.

На фона на 250 хиляди гласували за ИТН  на последните парламентарни избори,  означава, че ножицата между твърдото ядро и симпатизанти е най-широка в сравнение с останалите партии в парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече