Копейкин на война със Стефан Янев

1

Феновете на бившия служебен премиер нарочиха д-р Костадинов за циганин, любовницата му била помакиня

Шефът на „Възраждене” Костадин Костадинов, известен с прозвището си Костя Копейкин, тръгва на война срещу служебния премиер Стефан Янев и неучредената му още партия, научи „Уикенд”. Повод за конфликта не са идеологически различия. Костадинов и Янев са отявлени русофили, които не крият заявките си да наложат безпрекословно политиката на Владимир Путин у нас. Подобно съпадение в целите е предпоставка за създаване на коалиция на задаващите се предсрочни избори, обясняват анализатори. Така московските хора в България, могат да съберат максимално много гласове и изпълнят мечтата си да участват в правителството.

Наши източници твърдят, че Стефан Янев вече е направил постъпки за сближаване с колегата си русофил Костя Копейкин. Чрез свои пратеници, бившият служебен премиер е предложил създаване на съюз, който да бъде обявен веднага след като той учреди партията си. Офертата обаче е приета на нож от шефа на „Възраждане”, разказват партийни активисти. Повечето от тях открито приемат идеята за подобен съюз. За това и решението на лидера буквално ги попарва. Костадинов обявил, че не иска и да чува за „този предател”. Според Копейкин, Янев е американски агент, нарочно внедрен сред българските патриоти, за да ги унищожи.
Близки до шефа на „Възраждане” обаче имат друго обяснение за нежеланието му да си взаимодейства с другаря русофил. За тях, истинската причина е огромното его на Костадинов и обсесията му да е едноличен началник. Това е и причината той да се раздели безславно с камарата партии, в които пробва кариера, като ВМРО, „Атака” и НФСБ. За да си създаден накрая своя, в която мястото му на доживотен лидер е гарантирано. Все пак, не може да се отрече, че Костадинов успя да се утвърди като лице на родните русофили. Към днешна дата социолози му дават между 7 и 10% на едни бъдещи избори и е единствената партия с отчетлив ръст. Смята се, че по време на предизборна кампания, „Възраждане” може още да увеличи електората си и да се превърне в трета политичска сила с около 12-13% подкрепа.


Твърди се, че при неофициалните сондажи Стефан Янев категорично е отказал да играе втора цигулка под водачеството на Костадинов, към чието поведение на клоун имал дълбоки резерви. Според запознати, Янев също не изгаря от желание да се сдружава с „Възраждане”, но няма как да откаже на своите руски кукловоди. Още повече, че Янев е и масон, при това в ложата на Георги Гергов, който, както е известно, стана и руски гражданин. В тази ложа са събрани всички влиятелни русофили в страната и през тази структура се координира прокремълската линия в България.


Феновете на Стефан Янев също не остават безучастни, след като към техния фаворит са отправени обвинения, че е американски агент. От няколко дни в русофилските групи във Фейсбук е пълно с подмятания към Костадинов, че е от цигански произход, заради подозрителния му тен по рождение.


За капак, бивш партиен другар на Копейкин от Ловеч, твърди, че любовницата на лидера на „Възраждане” е… помакиня. Преди няколко години Костадинов се разведе, зарязвайки в родната Варна съпругата си и двете им деца. Част от русофилски настроените среди вече призовават Костадинов, който иначе е доктор по история, да покаже снимка на родителите си. Така щял да докаже, че е чист българин. Намират се и завистници, които пък подхвърлят, че майката на гласовития политик цял живот е работила като чистачка, професия която е типична за представители на малцинствата. Анализатори подчертават, че Костадинов и хората му не обелват и дума за ромската престъпност и безчинства. Тема, която е любима на всички националистически партии. Защо ли Копейкин мълчи по тази така свидна до сърцето на всеки „родолюбец” тема?
Затова пък на последния митинг в София, партийни активисти бяха шокирани – те с ужас отчетоха, че една сериозна част от докараните с автобуси за масовост на протеста, бяха хора от циганското малцинство. Д-р Костадинов поне в това отношение може да се окаже модерен и либерален европеец, колкото и да кълне и громи гнилия Запад.

1 Коментар
  1. любчо луков казва

    Предатели за пари са всички т.н. русофили- путинофили! Димитър Благоев: „Русия е тюрмата на народите!“- и преди и сега!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече