Асен Василев прибра майка си в София

0

Вицепремиерът гордо разхожда леля Йорданка по жълтите павета

Гордо като паун по жълтите павета разхожда майка си – леля Йорданка, вицепремиерът Асен Василев, видя „Уикенд”. Възрастната дама от месец е сменила Хасково с лъскавата столица, в която синът й управлява от Министерски съвет и заживяла под един покрив с него, разказаха от правителството.

Въпреки че е дългогодишен пенсионер, майката на финансовия министър дълго време нямала нито време, нито желание да идва в София. Дори високия пост на сина й не я изкушил да пристигне от Хасково, за да види как се е уредил Асен. Настоятелен и доста самотен след заседанията на кабинета вечер, вицето Василев имал нужда от подкрепата на родителката си и я довел почти насила на жълтите павета. Столичани вече забелязват все по-редовно министърът и достолепната дама, хванати под ръка да се разхождат из центъра на София, а Василев греел от гордост, показвайки на майка си къде работи. Двамата били засечени на ул. „Раковски”, където е и вилаетът на Василев – министерство на финансите. За ерген като вицепремиера, мама Йорданка не била никаква тежест в гостуването. Жената се настанила със сина си в апартамента му от 54 квадрата и се разхождала из парковете, докато той умувал над фискалната политика и евентуалното отпадане на ДДС-то върху хляба и някои стоки.


Леля Йорданка, както я нарича цяло Хасково, дълго време работила в Димитровград като инженер, ала като пенсионер доста скучаела. Заради факта, че синът й е в София, а дъщеря й Кристина – сестрата на Василев, в Германия, възрастната дама успявала да се чуе с тях само по телефона и чрез социалните мрежи. За да я разтуши, Асен Василев настоял майка му да дойде в столицата и да му гостува, но леля Йорданка така харесала София и погледите, които получавала когато била на разходка с именития си наследник, че превърнала визитата в постоянно присъствие. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече