Наркоафера тресе ПП: Кирил Петков, Лена и Яна всеки уикенд се спускат по „заснежените магистрали“ на Боровец

0

Когато в средата на месец януари депутати от опозиционната партия „Възраждане„ внесоха предложение всички народни представители да влизат в парламента с тестове за наркотици и алкохол, мнозина допуснаха, че става въпрос за поредната целенасочена популистка акция на хората на Костадин Костадинов. Четири месеца след това темата за наркотестовете повдигна бившия премиер Бойко Борисов, който призова „някой да влезе и да направи тестове за наркотици на министрите“.

 Формалният повод за искането на лидера на ГЕРБ е добре известното споделеното във Фейсбук скандално видео на министъра на културата Атанас Атанасов от кабинета му, в което с премрежен поглед и лиричен глас благодари за поздравите за 32-ия си рожден ден. И макар Атанас Атанасов в последствие да коментира, че  никога през живота си не е употребявал алкохол и наркотици, нескопосаните му обяснения само засилиха съмненията, че той е бил под влияние на неустановени субстанции по време на селфито.

За жалост неадекватното видео на упоения Атанасов и последвалите основателни съмнения за употреба на наркотици не са прецедент в управление то на „Продължаваме промяната“.

Откакто пое премиерския пост, Кирил Петков не пропуска уикенд, в който в компанията на началника на политическия му кабинет Лена Бориславова и зам.- министъра на икономиката Яна Балникова, разпускат в почивната станция на Министерски съвет в Боровец. Какво точно се случва на Боровец, най-добре знаят охранителите и техният началник Емил Тонев. Казват, че Кирил Петков, подозира гардовете да споделят нелицеприятни истории за наркотици и разгул, което го накарало да иска  смяната на началника на НСО.

Разказва се конкретна случка от края на месец февруари, когато Петков в странно състояние на духа позвънил в полунощ на мобилния телефон на генерал Тонев, за да поиска незабавна смяна на гардовете.

„Когато е на Боровец, Кирил Петков и придружаващите го Бояна Балникова и Лена Бориславова будуват до сутринта и после спят до обяд.

По зачервените им погледи и носово подсмърчане всички охранители разбира какви са ги вършили управляващите, дори да не са преки свидетели на честите им посещения в тоалетната“, споделя пред филтър служител от държавната служба за охрана.

Тайните партита на Кирил Петков, Лена и Яна не са тайна за депутати от 47-ото Народно събрание. Неслучайно през февруари народният представител от ДПС Делян Пеевски посъветва премиера да спре „спускането по снежните магистрали“.

Намеците, че Кирил Петков употребява кокаин и зачестилите напоследък призиви за въвеждане наркотестове в Министерски съвет и Народното събрание принудиха харвардския възпитаник да коментира темата.

По време на учредяване на партията „Продължаваме промяната“ в Пловдив, Кирил Петков обяви, че е съгласен с предложението на Бойко Борисов министрите и депутатите да бъдат тествани за наркотици. Това разбира се е малко вероятно да се случи.

 Колеги на Ицо Хазарта в НС изразяват публично съмненията си, че хип-хоп звездата и депутат от „Продължаваме промяната“ не би издържал теста за наркотици на входа на парламента. Някогашните увеличения на Хазарта към дрогата отдавна не са сензация за никого, а самият той също е признал за тези свои залитания на младини.

За почти 5-месечния си престой в Народното събрание Ицо Хазарта не е внесъл нито един законопроект. За сметка на това привлича вниманието на останалите депутати с честите си излизания от пленарната зала.

„Той твърди, че му е неудобно да пуши цигари в сградата на Народното събрание, тъй като уважава институцията. Затова през 40 минути излиза от заданието за по няколко минути. Пуши в градинката пред Парламента. Винаги обаче се връща със зачервени очи и блуждаещ поглед. Обикновено с него да пушат цигари излизат още двама-трима депутати от „Продължаваме промяната“ – Константин Бачийски, Искрен Арабаджиев и понякога Йордан Терзийски. За нас не е тайна, че депутатите пушат не цигари, а марихуана. И точно поради тази причина настояваме отдавна да се въведат тестове за наркотици на входа“,  казва пред „Филтър“ депутат от опозиционната партия „Възраждане“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече