Всичката Мара втасала… Линда и Киро се проснаха на плажа (Снимки)

0

Кирил Петков откри сезона на плажуването. Министър-председателят отиде на великденско богослужение в църквата „Св. Успение Богородично” в Царево, а след това се овъргаля в крайбрежния пясък. До него на припек полегнаха съпругата му Линда Макензи и неколцина приятели, видяха единствено папараците на „Уикенд”.

Компанията на премиера пристигна на плаж „Корал” край Лозенец с два черни джипа на НСО, както изисква протокола. Роувърите бяха паркирани недалеч от морето, а пътниците им опънаха хавлиите си досами вълните. Времето беше слънчево, но не и прекалено горещо, затова лидерът на „Промяната” не се съблече дибидюс. Той легна на постелката си по тениска и шорти на тъмносини ивици и проснат по корем, се унесе в блажена дрямка. Заровената му в пясъка глава не помръдваше, дори когато останалите от тайфата говореха на висок глас.
Премиершата Линда също се излежаваше върху пъпа си. Тя плажуваше с навити до колената дънки и с розова жилетка на раменете си. Плетената дрешка носеше и на възкресненската литургия в Царево, на която отец Стоян Кралев поднесе подаръци на семейството й – букет за нея и икона за мъжа й.


Бивакът на Петков на плаж „Корал” се набиваше на очи с многото разхвърляни по пясъка обувки, джапанки, раници и други туристически принадлежности. Страничен наблюдател спокойно можеше да обърка премиера и другарите му с хипита заради хаоса, който цареше край тях. Малцина разпознаха в плажуващата група семейството на премиера Кирил Петков. Единствено наличието на охранителите от НСО, които дебнеха по дюните както са облечени в официални костюми и слушалки в ушите, намекваше, че неслучаен човек събира сили край морето. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече