Безочие: Радослав Рибарски от ПП набута своя близка на висок пост в Стара Загора

0

Председателят на енергийната комисия в НС Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната”, който е племенник на един от най-богатите хора в Стара Загора – Дечо Колев, е набутал своя близка на висок пост в системата на образованието, разкри Lupa.bg.

Неочаквана рокада вчера изхвърли от поста началник на Регионално управление на образованието (РУО) Татяна Димитрова, а на нейното място шеф стана Милена Йолдова, която е тъщата на депутатския брат Атанас Рибарски, докладва наш източник от Града на липите.

Много любопитна е връзката на фамилията Рибарски с ГЕРБ. Тя минава през един от най-богатите хора в Стара Загора – Дечко Колев, който е чичо на депутата на Кирил Петков. Мултимилионерът е един от най-голите доставчик в мини „Марица Изток”, в рудниците, собственик е на частните болници „Св. Иван Рилски” и „Тракия”, притежава парк-хотел „Загорка” и езерото Загорка, придобити по неясен начин. Езерото, което е емблема на града, е оградено, зарибено и с частна охрана…

Бившият гербер Иван Дечков Колев

Баровецът Дечко е баща на бившия депутат в първия кабинет на ГЕРБ Иван Колев, чийто кум е Цветан Цветанов. Колев бе изгонен от партията на Бойко след конфликта с бившия МВР шеф, който направи своя партия „Републиканци за България”. Депутатският татко бе един от най-щедрите спонсори, постлали пътя за първото идване на власт на Бойко Борисов.

Именно Дечко Колев е в дъното да се направи структура на „Продължаваме промяната” в Стара Загора като отмъщение към хората на Борисов, разкри още източникът на Lupa.bg.

Тъщата на Атанас Рибарски вече управлява образованието в Стара Загора

Братът на депутата от ПП Радослав Рибарски – Атанас, чиято тъща Милена Йолдова вече се уреди с шефския пост в РУО, е бивш футболист на „Берое” и треньор на детско-юношеската школа.

Досегашният титуляр на поста Татяна Димитрова е освободена заради измислени „дисциплинарни нарушения”, които ще паднат в съда, убеден е нашият източник. Герберката вече веднъж е уволнявана от поста, но след съдебно решение през 2014-а е възстановена като шеф на РУО.

Енергийният и здравен октопод в Стара Загора слага ръка и на образованието, това е голямата истина зад рокадата в РУО, констатира информаторът на Lupa.bg, визирайки мултимилионера Дечко Колев, собственик на най-голямата частна фирма в рудниците и тецовете, и връзката му с фамилията Рибарски.

За съжаление баровецът, който всъщност е родом от Симеоновград, е в четвърти стадий на онкозаболяване, но не спира да кадрува живота в Стара Загора.

Татяна Димитрова пък, макар и от ГЕРБ, е отличен ръководител на РУО, самата тя е онкоболна, а сега я изхвърлят от работа, за да се намърда тъщата на депутатския брат Атанас Рибарски, завърши източникът ни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече