Капризите на Петков и жена му струват на държавата сериозни допълнителни разходи

0

Съседите на премиера Кирил Петков и съпругата му Линда са се вдигнали на бунт заради проблемите, които ВИП семейството им създава. Вече месеци наред столичната ул. „Шишман“, на която се намира жилището на министър-председателя, е задръстена от патрулки, които бдят за неговата сигурност и тази на съпругата и децата му. Комшии на Петков потърсили помощ от живеещата наблизо журналистка Соня Колтуклиева, която да даде гласност на проблема.

„Живея близо до улица “Шишман”, където е сградата сапартамента на Кирил Петков. Минах днес да напазарувам в няколко магазина. Хората ме познават; казват ми: ти си известна, думата ти се чува, помагай, моля те!„, пише в социалната мрежа журналистката Соня Колтуклиева:

– Какво, питам, какъв е проблемът?

– Кирил Петков, отговарят ми.

– Защо, какво ви е направил?

– Е, как какво?! Тези патрулки с полицаи са ужас.

Шофьорите държат двигателите “на контакт”: перманентно се чува едно пърпорене… подлудяващо просто.

Не стига, че ремонтът на “Шишман” ни затвори за няколко месеца, едва оцеляхме, ами сега трябва да ни тормозят с тоя шум. То не е само това – освен патрулките, полицаите заемат 4-5 паркоместа със собствените си коли.

Тоя, като иска да е премиер, да отиде да живее в “Бояна”, какво се мотае още тук?!

Оплакваме се на полицаите, а те ни обясняват: г-н премиерът иска така; на жена му оттук й е по-близко до сладкарницата. Представяш ли си?! Капризи и лигавщини.

Няма да е задълго, успокоявам ги и обещавам да напиша за техните премеждия във Фейсбук.

После отивам до патрулката, представям се на полицаите и ги питам: може ли да включите подвижните си камери нещо да ви кажа? Те: какво по-точно? Аз:
Ос-тав-ка, Киро! Оставка, аматьори!“, пише в свой статус журналистката.

Благодаря, че поставихте въпроса с тия патрулки…не че ще се махнат…но да се знае поне, че ни тормозят заради прищевките на оная с татусите“, коментира живеещата на същата улица Деси Попова.

„Пълен абсурд! Това не си е позволявал нито едни премиер: да тормози съседите си по този начин и да замърсява въздуха в центъра на София. Ако това беше в Канада, веднага щяха да го глобят“, възмущава се и Анжела Димчева.

Припомняме, че след встъпването си в длъжност Петков обяви, че не желае да бъде охраняват от НСО и няма да се премести да живее в „Бояна“ . Седмици след това, след като се срещна челно с „народната любов“, не просто е охраняван, а при това от две служби – НСО и МВР.

Инатът му да остане да живее в апартамента си за половин милион на ул. „Шишман“, вместо да се премести в резиденция „Бояна“, където условията са пригодени за осъществяване на охранителни дейности, коствал на държавата допълнителни разходи. Денонощната охрана на министър-председателя е от 10 човека, като единият екип е резервен. Охранители има и пред вратата на дома му, както и пред самата кооперация, отделно от патрулките наоколо.

На разположение на Петков са и джип и лимузина с шофьори от службите. Желанието му да продължи да живее в личния му апартамент довело до нуждата да бъде търсена квартира в близост за служителите на НСО, тъй като нямало къде да облекчават нуждите си, нито пък къде да изчаква резервният екип, в случай че възникне извънредна ситуация.

Източник: в. „Ретро“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече