Иво Инджев в юмручно меле заради Украйна

1

Журналистът нападнат от русофили в подлеза на Софийския университет

Популярният журналист Иво Инджев, който от началото на войната в Украйна гласно изразява възмущението си от варварските безчинства на руската армия, попадна в епицентъра на юмручно меле заради подкрепата си към украинците.

В сряда следобед Иво Инджев бе сред нападнатите от русофили поддръжници на Украйна в подлеза на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в центъра на София. Заради извънредното заседание на парламента, където депутатите гласуваха „за“ оказването на военно-техническа помощ на Украйна, поддръжници и противници на Русия организираха два протеста пред Народното събрание.


Стигна се и до сблъсъци между двете групи, като според протестиращите в подкрепа за Украйна, поддръжниците на руската агресия ги причакали и нападнали в подлеза на Софийския университет в опит да осуетят опаковането на паметника на Съветската армия в български и украински знамена. Сред нападнатите с юмруци от русофилите бе и Иво Инджев, но полицията успя да осуети с мъка физическата агресия над него. В мелето в подлеза обаче пострадаха няколко души, а до момента от МВР не съобщават официално дали има арестувани за хулиганство.
Поддръжниците на Русия, повечето от които бяха припознати като активисти на партия „Възраждане“, все пак съумяха да осуетят опаковането на паметника на Съветската армия със знамената на България и Украйна. Агресивен хулиган дори съумя да изтръгне със сила от ръцете на Мартин Заимов и да открадне огромно знаме на Украйна, предвидено от организаторите на протеста да покрие монумента на руските окупатори с калашници в ръка. Протестиращите от двете страни с мъка бяха удържани от полицията, а русофилите засипаха с грозни псувни и клетви изразяващите подкрепата си към Украйна.


В скорошно свое телевизионно участие Иво Инджев призна, че напоследък се сблъсква ежедневно с руската агресия и че вече даже не брои смъртните заплахи, които получава. „Преди дни един ме нападна с нож в центъра на София! Искаше да ме заколи, защото не харесвам Путин. Успях някак си да се изплъзна от нападателя“, разказа Инджев.
Наскоро той представи второ издание на книгата си „Измамата Сан Стефано – от русификацията на България до „денафикацията“ на Украйна“. Според думите на Инджев, през 19-и век Русия стъпва на Балканите под претекст, че идва да освобождава. „По същия начин сега в Украйна идват войските на Путин, за да ги освободят от нацизма. Намеренията на Русия са едно към едно в двете ситуации. Привидно иска да освобождава, а всъщност иска да погълне територии“, обяснява разпалено Иво Инджев.

Източник: Уикенд.

1 Коментар
  1. Иван казва

    Жалък много жалък и посредствен мисирок. Срам за родителите си и деца си. Помияр че беше и в училище.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече