На скандалната среща: Кирил Петков занимавал превозвачите с тортите на жена си!

0

Не мога да кажа кой е направил този запис, но аз му благодаря. Благодарение на него станаха ясни всичките лъжи как ние сме провокирали премиера, как сме се държали непристойно. Това каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи по повод изтеклия запис от скандалната среща в Министерски съвет.

Ако Министерски съвет и министър-председателят искат да застанат с лицето си, нека да изнесат и видеозаписа, за да го видят всички български граждани, призова Милтенова.

„Ние нямаме какво да крием. Имаше запис, който тече, от страна на Министерски съвет. Ние не сме били на тайна среща – какво значи затворена среща? Ние не сме поискали нищо да се случи под масата, нищо незаконно”, увери тя.

„Който и да е направил записа, това за нас носи само истината”, заяви Милтенова.

„Ние не сме търсили никакъв конфликт. Виждате на самия запис, че съвсем възпитано помолих премиера, извиних се два пъти, да продължим конструктивно разговора”, посочи Милтенова.

По думите ѝ, разговорът започнал с това как съпругата на премиера трябва да произведе 300 торти на месец, за да плати 1200 данък. Разговорът бил разводняван с темите за МВР, за това, че има твърде много хора с ТЕЛК, хора в пенсионна възраст. Тогава Милтенова поискала от премиера разговорът да се върне по същество.

„И тогава той избухна. Не мога да приема, че на една среща, на която ние сме отишли, във формата на диалог, трябва да бъде като монолог”, заяви представителят на превозвачите.

„Ние всъщност не сме провели никакъв разговор. Ние не сме чули нито едно конструктивно решение”, обясни тя.

„Измества се фокусът от нашия протест. Абсолютно некомпетентно е да се твърди: „Тези хора не плащат и трябва да направим така, че те да плащат два пъти повече от един автомобил”.

Междувременно от Министерски съвет пристигна съобщение, че срещата между превозвачите и премиера не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.

По думите на Милтенова начинът, по който превозвачите са били поканени на въпросната среща, също е скандален. Те са научили за нея от медиите и едва след това са били поканени от МРРБ. „Извинявайте, този премиер няма ли кабинет?”, попита тя.

Според Милтенова, от пресслужбата на премиера трябва да се извинят за случилото се. „Първите 7 години на никого не можем да ги дадем”, завърши тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече