Герджиков живее с 34-годишна (Пръсна 20 бона за великденска ваканция)

10

Ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, който не успя да стане президент на България, има любовница, по-млада с близо три десетилетия от него! Както „Уикенд” писа още по време на предизборната кампания, университетското светило от близо 20 години е разделен с жена си. Той избягваше да коментира темата и твърдеше, че се уважава с бившата си половинка. Не уточняваше обаче, че има нова, значително по-млада официална приятелка, с която отдавна живее на семейни начала. Причината да крие любовната си афера обаче не е възрастта на дамата, а шеметното й израстване в Софийския университет.

В началото на май Герджиков е заминал на романтичен воаяж с младата си приятелка Красимира Криворова из едно от най-романтичните кътчета на Европа – Амалфийското крайбрежие на Италия и близкия остров Капри. Професорът, както е известно, е разведен отдавна с бившата си съпруга Виолета Герджикова. През последните години той живее с 34-годишната Красимира Криворова, с която често пътешестват по света – нещо, което старателно се опитваше да скрие поне до неотдавна. Явно двамата вече не крият връзката си и не се страхуват, че са повече или по-малко в конфликт на интереси.


Гаджето на ректора е негова подчинена в СУ – Криворова е специалист в международния отдел на университета, тя е координатор в програма „Еразъм”. Затова и сега бързо се разчуло из СУ, че са си взели отпуск по едно и също време и са заминали заедно за романтично пътуване в Южна Италия.


Разбира се, покрай връзката си с ректора Криворова е трън в очите на мнозина. Когато преди време е освободена доскорошната шефка на отдела Татяна Цанева, според запознати зад интригата стои приятелката на ректора. Коментарите са, че Цанева искала много строга отчетност на парите по програма „Еразъм”. На нейно място като временен шеф ректорът слага най- близката приятелка на Красимира в отдела. „Може би защото е някак неудобно да назначи гаджето си за шеф” – съскат из канцелариите. Друг е въпросът кой в крайна сметка ще оглави отдела.


Разбира се, любимата на Герджиков се е сдобила и с докторска титла. Защитила е тезата „Невъзможните светове във философията на ХХ век”, а трудът й се състои от цели 257 страници, с библиография от 148 заглавия на български и английски. Любопитно е какво ли толкова пише в тази дисертация…


Недоволните твърдят още, че гаджето на ректора през последните 2 години се е мярка в СУ един път седмично, покрай Ковид епидемията. Заразата обаче не спира двамата да кръстосват по света.
Последното пътешествие на Герджиков и Криворова в Италия сега продължава от 20 април до 2 май, а враговете им вече са пресметнали разходите. И Позитано, и остров Капри са доста скъпи дестинации, като най-евтините хотелски стаи струват не по-малко от 400-500 лева. Според клюките, любовниците отсядали само в луксозни хотели, където цените започват от 1000 лева нагоре. Завистниците казват, че пътешествието е излязло не по-малко от 20 000 лева за хотели, ресторанти и други глезотии, дори и да приемем, че са летели с нискотарифна компания.
„Откъде в ректора толкова пари за 12 дни романтика, при положение, че заплатата му е около 3200 лв. и той винаги подчертава, че взема най-малко в сравнение с колегите си?!” – одумват го неговите опоненти. Те вероятно са забравили, че още в първия си мандат като ректор Герджиков е разписвал огромни бонуси – за себе си и за няколко души от чиновническия елит в университета. „Уикенд” подробно и с документи разказа за тази афера. За нея впрочем се разчува, след като двама студенти от Академичния съвет на СУ, искали официално информация за бонусите. Оказа се, че сумите са впечатляващи, а критериите по които са определени техните получатели – неясни, но все пак най-много пари отиват в ректорското ръководство.
Но както и да се изчисляват парите, получени по този канал, те са капка в морето, казват запознати. Огромният „хонорар” идва покрай президентските избори. Герджиков, казват, дава съгласие да стане кандидат на ГЕРБ при определени условия, включително и финансови. Точните параметри, разбира се, не са публично известни и едва ли някога ще станат ясни. Знае се обаче, че ГЕРБ е насочен към Герджиков от Даниел Вълчев, който отказва честта да е кандидат-президент на партията на Борисов. Различни източници сочат, че за позицията са предложени от 1 до 10 млн. лева. Все пак не всеки би се съгласил да наруши спокойствието си и да го въртят на шиш по разни тв студия, срещи с избиратели и т. н., при това за една загубена кауза. Победата на Радев тогава беше предизвестена, но пък бяха извадени най-интимни подробности за Анастас Герджиков и семейството му. Всичко това си има висока цена. Врели и кипели в предизборните надпревари обясняват, че подобни пари се легализират обикновено през предизборните щабове и всичко е напълно законно.


Да не забравяме обаче, че Анастас Герджиков управлява не само СУ, но той е и председател на Съвета на ректорите. В близките дни – 10 и 11 май във Варна предстои избор на нов Съвет на ректорите. В академичните среди се коментира, че Герджиков отново ще се опита да остане начело на съвета. Като негов конкурент се сочи проф. Ивайло Копрев. Той е ректор на Минно-геоложкия университет и е виден противник на подготвяното от Министерството на образованието сливане на вузове в по-големи структури. Тепърва ще видим дали Герджиков ще сложи ръка на Съвета за втори мандат или ще освободи поста. За ректорския му мандат е ясно – той изтича и няма право на трети.

10 Коментара
 1. Dorian Gray казва

  Герджиков не е разведен, а с тази жена е
  само за перверзен секс, за което се отплаща с много пари, пътувания по света, джипове и имоти. Това е новият председател на Съвета на Ректорите в Република България, тъй като другият кандидат се е оттеглил!

 2. Наско казва

  “Перверзен секс”, чувате ли се, явно не сте виждали скоро въпросната “млада” любовница, може някога да е ставала за това, но към началото на май тази година съвсем не подтиква към такива желания…

 3. Dorian Gray казва

  Красимира Криворова не е жената до ректора на СУ през последните години. Тази е само изпълнителката на извратените му секс- желания, извършвани в кабинета му на ректор! Нито му е гадже, а любовница на повикване, за изпълнение на по-специфични желания! Просто чиста проститутка срещу заплащане и пътешествия! Истинската жена до ректора от 20 години е жена с коренно различен профил! Изобщо не сте се усетили Уикенд и Байрак!

 4. Dorian Gray казва

  До Наско:
  А как изглежда въпросната Красимира Криворова в началото на май 2022 г.?

 5. Ciril Cirov казва

  До Наско:
  А как изглежда въпросната Красимира Криворова в началото на май 2022 г.?

 6. Kirov казва

  До Наско:
  И как изглежда тази Красимира Криворова в началото на май?

 7. Kirov казва

  Никой лихне смее да каже нещо по въпросът с Красимира Криворова, любителса на екзотични пътувания срещу секс? Или се се страхувате от ректора?!!

 8. Graysland казва

  А сега Красимира Криворова и Анастас заминават на поредното романтично пътуване, пред очите на жена му Виолета Герджикова, с която той не е разведен, колкото и някои вестници да твърдят обратното, за 1 месец, в Гърция и островите, познайте с какви пари – държавни, в най- скъпите хотели! Вече нямат никакъв срам!
  И тъй като, Красимира Криворова е отскоро на хоризонта, интересно, с коя жена е живял
  от 2001 г. до 2021 г. ?

 9. Dorian Grey казва

  Красимира Криворова и Анастас Герджиков, пред очите на жена му Виолета Герджикова, с която Той не е разведен, заминават на едномесечно романтично пътешествие в Гърцията и островите през м. Август, без никакъв срам и морал! С държавните коли!
  И тъй като тази Кпасимира Криворова е отскоро на хоризонта, предвид възрастта й и огромната 30 годишна разлика с любимия й Анастас Гирджиков, е интересно, с коя жена е живял проф. Герджиков от 2001 г. до 2021 г. ?

 10. Dorian Gray казва

  Admin,
  Защо триете коментарите? Изтрийте повтарящите се? Другите задават интересни въпроси.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече