Визитата на Кирил Петков в САЩ е дипломатически провал!

0

Премиерът Кирил Петков, Лена Бориславова, министърът на енергетиката и на отбраната решиха да отидат на посещение в САЩ. Вместо обаче да се видят с високопаставени служители, родната делегация се среща на ниво отговарящо за зам.-министри. По този повод не закъсняха и реакциите за поредното унижение и провал на външната ни политика.  

Христо Стоянов

РЕПОРТАЖ ОТ САЩ

Днес премиерът на България Кирил Петков посети САЩ. В „Деня на отворените врати“ той е посетил Белия дом. Президентът на САЩ не е разполагал с девет секунди за среща с Българския премиер, поради което Кирил Петков се е срещнал с хигиенистка на Белия дом. При срещата тя обещала да сподели в семейството си с кого се е срещнала. Съпровождащата Българската делегация Лена Бориславова е ползвала една от публичните тоалетни във Вашингтон и обещала да приведе и тези в Министерския съвет в такова състояние – Вицепремиерът на Република България обещал да й съдейства и наредил да се тегли заем за целта в размер на 500 млн., този път в долари, защото фирмата-изпълнителка не работела с евро така, както руски газ не може да се търгува с долари. В музея на восъчните фигури при напускане от САЩ на Премиера на България му позволили да се снима с восъчните фигури на действащия президент Джо Байдън и неговия предшественик Доналд Тръмп. На специален брифинг след снимката Кирил Петков заявил, че е първият български премиер, който е сдобрил двама американски президенти, като успял да седне на една маса с восъчните им фигури и дори е успял да проведе съдържателен разговор наум с тях. Накрая направи комплимент на американските си восъчни колеги, които „не направили нито един лапсус при разговора си с него“…

От столицата на САЩ предадоха за всички послушните медии в България

Борислав Цеков

Министър-председател на държава от НАТО – българският Просто Киро, е приеман във Вашингтон от чиновници от второ и трето ниво и от нито един член на правителството на САЩ. Това е ясен знак за отношението към правителството на „промяната“ и към неспособността на днешните управляващи да формират ясна и адекватна външна политика в контекста на руската агресия срещу Украйна. С некомпетентността си Кирчовците и цялата управляваща конструкция направиха страната ни даже не за смях, а направо обект на презрително пренебрежение.

Младен Шишков

Да летиш до Щатите, за да се похвалиш на третия-четвъртия ешалон на администрацията им, колко много си направил за борбата с корупцията (каквото и да значи това), и да се радваш като малко дете, че си получил потупване по рамото – е това вече си е за диагноза.

Моля специалистите да се намесят!

П. С. Да не забравяме, че целият този безсмислен воаяж се плаща от данъкоплатеца. В момент, в който бизнеса блокира държавата, защото вече изнемогва, и след като си му посочил вратата.

Боян Чуков:

Байдън и Виктория Нюланд приеха Кирил Петков във Вашингтон“.

Изключително ниското ниво, на което е приет българският премиер, релефно показва отношението на Вашингтон към васална България. В ролята на премиер да бъдеш приет от съветник по енергийните въпроси в Белия дом е даже в известен смисъл унижение. Както и да ти обърнат внимание координатор и подсекретар от американската администрация. Това е ниво за срещи с посланик, но не и премиер на „суверенна“ държава, която се води „стратегически съюзник“. Придружаването на Кирил Петков от двама български министъри и един зам. министър само може да ни натъжава. Картината срещу делегация от премиер, двама министри и един зам. министър да седи от страна на домакините един съветник… от гледна точка на протокола е меко казано гротескна.

P.S. Даже Антъни Блинкен май не е намерил време да се отбие за една бърза снимка и ръкуване с Кирил Петков, премиер на Република България.

Виктор Димчев:

Кирил Петков обсъжда с американския съветник по национална сигурност Джейк Съливан как „да накарат Русия да плати за своите действия“. Отговорът вероятно е свързан с факта, че ще ремонтираме украински танкове у нас. Безценна визита в САЩ, да ни е жива и здрава Лена.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече