Съпругата на Стефан Янев: Животът ми с него не е лек!

0

Пенка и генералът са заедно от 37 години, имат две деца и две внучета

Съпругата на бившия служебен премиер Стефан Янев направи емоционално откровение по случай 37-годишнината от техния брак на 27 април в навечерието на учредяването на новата му партия.

Пенка Янева показа ретро кадър от дългия им съвместен живот, на който двамата са още млади, и разкри, че е била подложена на сериозни изпитания по време на дългогодишния им брачен съюз.
„37 години, 32 жилища, къде ли не, нов град, нова държава. Това не е един живот. На този ден преди 37 години Стефан ми каза, че животът ми с него няма да е лек. Спомних си го след години. Е, поне е разнообразен, интересен, все едно цял живот съм на екскурзия. Съпругът ми е перфектен, търпелив, толерантен и спокоен. Пожелавам му здраве, успех и държава като нашето семейство“, написа Пенка към снимката от семейния им архив.

Заради професията на Янев и кариерата му във въоръжените сили със съпругата му са обиколили почти целия свят, а тя го е следвала навсякъде. Бившият премиер се жени за Пенка, когато е на 25 години. Двамата имат и две деца – син Костадин и дъщеря Екатерина, които вече са ги направили щастливи баба и дядо на две внучета.

Пенка Янева, макар и в сянката на съпруга си, е успяла да завърти свой собствен частен бизнес. Тя отдавна се е утвърдила на пазара с недвижими имоти и управлява своя кантора, регистрирана на територията на столицата, която се занимава с посредническа и консултантска дейност при покупко-продажба на недвижими имоти, управление на недвижима собственост, оценка на недвижими имоти, покупка, строителство и обзавеждане на обекти с цел продажба или отдаването им под наем, комисионни и превозни сделки и други доходоносни начинания. Вторият ѝ бизнес е локализиран в провинцията, по-точно в Асеновград. Фирмата извършва всякакъв вид търговски операции – производство и търговска реализация на различни хранителни, промишлени стоки и изделия, превоз на пътници и товари в страната и чужбина, външнотърговска дейност – внос и износ, както и други.
Дългият им брак със Стефан обаче минава и през своите критични моменти. През 2012 г. Пенка има тежък сблъсък със закона, след като е хваната да шофира в нетрезво състояние. Осъдена е на три месеца условно с решение на Софийския районен съд след споразумение, в което е признала вината си, като преди това ѝ е била предявена мярка за неотклонение „подписка“. 

В нощта на 27 ноември 2012 г. тя два пъти е спряна от полицаи за проверка, които и двата пъти установяват наличие на алкохол в кръвта ѝ. Впоследствие Пенка е арестувана в 8-о РПУ-София за оказване на съпротива на полицейски служители. На 6 декември 2012 г. делото се гледа по бързото производство в Софийския районен съд. Янева и прокуратурата сключват споразумение. Тя признава напълно вината си и се разкайва. Съдът постановява условна присъда от три месеца и отнемане на правото да шофира МПС за шест месеца. По време на изслушването ѝ става ясно, че в онзи период тя е приемала 4 вида антидепресанти, предписани от психиатър, които е смесила с алкохол, а втората полицейска проверка, която се случва във фаталната за нея нощ, е осъществена след подаден сигнал към МВР от нейния собствен съпруг Стефан. Тези разкрития поставят под съмнение отношенията между двамата съпрузи, но 10 години след скандалното дело Яневи са все още заедно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече