Здравната министърка продава морския си палат за 200 бона (Снимки)

1

Асена Сербезова и четвъртият й съпруг Петър са пуснали за продан едно от морските си жилища , пише „Ретро“.

Тристайният апартамент се намира в затворен комплекс във Варна, буквално на метри от морската шир. Жилището се простира на 104 квадрата и е напълно обзаведено. Разполага с огромна тераса с релакс мебели и барбекю, както и невероятна панорама към вълните.

 Здравната министърка и мъжа й са обявили цена от 115 000 евро за апартамента, като в левове сумата е около 224 бона.  Самият Сербезов се е заел с ролята на брокер и продава жилището в различни групи за недвижими имоти в социалните мрежи и лично. От една страна, двамата с жена му не искали да плащат излишно тлъсти комисионни на брокери, от друга страна, предпочитали да осъществят сделката инкогнито, без излишна публичност.

Министърката на здравеопазването Асена Сербезова може да се похвали със завидно недвижимо имущество.

Имотното ѝ състояние е декларирано пред КПКОНПИ през 2019 г., когато тя все още заема длъжността изпълнителен директор на Агенцията по лекарствата. Сербезова е вписала, че притежава просторен апартамент в София с площ 115 квадрата, пише вестник Ретро.

Половината от него е придобила през 2006 г., а втората половина – 10 години по-късно. Общата му цена надхвърля 132 хиляди лева, но по всяка вероятност в момента пазарната му стойност е поне двойна предвид оскъпяването на имотите, особено тези на територията на столицата.

Здравната министърка разполага и с морска хасиенда. Тя притежава апартамент във Варна, който, макар и малък, е на крачка от морето. Жилището ѝ в морската ни столица е от 64 квадрата и Асена го е придобила през 2017 г. срещу 102 681 лева.

Очевидно Сербезова е бизнес ориентирана по отношение на имотите, тъй като още през далечната 1999 г. е инвестирала в помещение за магазин в София, простиращо се на 20 квадрата. Тогава тя е закупила търговския обект за едва 5400 лева, видно е от декларацията ѝ, но в момента дори в най-затънтените квартали на София толкова изгодни цени не съществуват. Министърката на здравеопазването е собственичка и на къща с двор в село Курново в Северозападна България. То се намира в община Роман, Врачанско. Цялостната площ на имота е 780 квадрата, а застроената част е от едва 60.

Асена се сдобива с вилата на два пъти. Първата половина взема през 2009 г. срещу едва 1585 лева, а втората ѝ е прехвърлена през 2016 г. срещу скромните 826 лева.

В Курново тя има и парцел земя, която също взема на безценица – за малко над 2500 лева. Не е ясно какво е обаче имотното състояние на нейния четвърти съпруг богаташ Петър Сербезов. То ще се разбули едва догодина, когато Сербезова подаде декларацията си като министър. Тя има две деца – син и дъщеря, от предишен свой брак, чиито имоти обаче няма да е необходимо да декларира, тъй като са вече пълнолетни. Щерка ѝ е на 23 години и е последна година студентка по медицина, а синът ѝ учи фармация.

1 Коментар
  1. George Stankov казва

    OT KADE SA VZELI TEZI PARI, ZA DA IA KUPIAT TOZI IMOT???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече