Мъжът на Илияна Йотова спаси крака на патриарха с пирон за 4 бона

0

Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова – д-р Андрей Йотов, и неговият екип са спасили патриарх Неофит със сложна операция в болница „Софиямед“, писа „Ретро.

След като миналата седмица владиката претърпя инцидент в богословския факултет и при  падане  счупи бедрена кост, патриархът бе приет по спешност в лечебното заведение, а проф. Йотов, който е сред най-добрите ортопеди у нас се е заел  лично със случая му. Макар операцията да преминала успешно, тепърва на Неофит му предстои дълга рехабилитация, от която зависи дали ще може да ходи нормално, или ще се наложи да се придвижва с патерици.

Целият период на възстановяване може да се проточи до 9 месеца,

тъй като костта, която е счупил патриархът, е най-твърдата в човешкото тяло. Единственият  вариант бедрото на Негово Светейшество да функционира отново правилно, било поставянето на титаниев пирон. Който да го закрепи. Медицинският консуматив не се покрива от НЗОК и струва на Софийската Митрополия около 3500- 4000 лв.

 Обикновеното възстановителния период след такъв тип травма протича в няколко етапа. Раздвижване с помощта на проходилка, заместването й след около две до шест седмици от две патерици, след което пациентът започва да се учи да се движи само с една. Накрая –  при пълно възстановяване между три и девет месеца, в зависимост от общото  състояние, оставя всички помощни уреди.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече