България удари дъното: Изгониха 79-годишна баба на улицата, дадоха дома й на бежанци

1

Поради задаващия се край на държавната програма за настаняване на бежанци в хотелите, много от бежанците започнаха да се ориентират преди крайния срок да си търсят трайно убежище по българските общини.

А оказва се, нашата държава е готова да приеме с отворени обятия тези хора, някой път дори за сметка на бедните българи.

Пресен случай се появи в община Луковит, където тричленно украинско семейство беше настанено на мястото на самотна 79-годишна баба.

Към днешна дата Кичка Латева е на улицата и търси да се настани при нейни близки. За да е пълен ужасът, синът ѝ починал преди 5 години. Поради невъзможност да плаща ипотеката, банката отнела жилището му, където дотогава пребивавала пенсионерката.

Общината тогава ѝ предоставила общинско жилище за временно ползване до края на 2022 г. Общината, обаче, я накарала да изнесе предсрочно със 7 дни предупреждение поради „форсмажорни обстоятелства“.

Впоследствие баба Кичка разбрала, че на нейно място са настанени въпросните лица от Украйна без краен срок.

Жената споделя, че са ѝ предложили място в старчески дом, но тя отказала. Със скромната си пенсия от 285 лв. тя не може да си позволи да наеме жилище от частно лице и към момента е бездомна.

1 Коментар
  1. Меги казва

    Няма такива подлоги и бездушници! Вие съвест имате ли, жалкари? Заради трима фашисти да оставите на улицата възрастна жена?! Дано да сте на улицата и вие един прекросен ден!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече