Слави на война с Кирил Петков: „Промяната“ пречи на държавата

3

Управляващите се подиграха с Трифонов – мрънкал, а депутатите му били мързеливи

Слави Трифонов открито поведе война срещу премиера Кирил Петков и депутатите му. След фиаското с избора на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ и откритите атаки по „Има такъв народ” от страна на „Продължаваме промяната”, нервите на Трифонов не издържаха. Преди броени дни Слави за пръв път открито обвини коалиционните си партньори, че не само „правят каквото си искат” и не търсят мнението на останалите политически сили в коалицията, но и вредят на държавата.

„Представителите на „Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната”, отсече Слави чрез социалните мрежи. Дългия открито проявява ненавистта си към управляващите и въпреки че партията му е част от властта, по думите му ПП еднолично взимат решенията и отстраняват останалите от преговорите. Трифонов обвини Петков и в поредица лъжи – за уж одобрените от всички партии мерки за ситуацията в Украйна, доставките на газ от САЩ, както и за казуса с република Северна Македония. По трите теми Трифонов открито обвини премиера и партията му, че правят каквото си искат и лъжат, че имат подкрепата и на останалите формации в четворната коалиция.


Депутати разказаха за „Уикенд”, че от доста време партиите в екипа открито неглижират ИТН, депутатите им са държани в изолация, а самата формация започнала да се опитва да извива ръцете на останалите коалиционни партньори, от което си навлякла и още неприязън. Последната прищявка на хората на Слави бе преди броени дни, когато парламентът се принуди да угоди на ИТН, увеличавайки броя на членовете на две от парламентарните комисии, за да се уредят депутати на Трифонов с по-високи заплати в парламента. Общественият отзвук обаче бе за сметка на цялата коалиция.


Отношението на управляващите към Трифонов и атаките му бе показано явно и във вторник, когато лично вицепремиерът Даниел Лорер обяви, че Слави прави излишна „драма”. „Какво е това? Звучи ми като мрън-мрън! За какво ни предупреждава – прави просто драма”, тросна се Лорер.


ПП са напълно наясно, че въпреки устатите прояви на шоумена, партията му до последно ще стои в коалицията и дори заплахи за напускане не могат да накарат управляващите да приемат Слави и компания насериозно. Стигна се дотам, че лично председателят на парламента Никола Минчев обяви депутатите на Трифонов за мързеливи и нехайни. „Ако някои колеги не идват на коалиционните съвети, то тези колеги са именно от „Има такъв народ”. Слави Трифонов пък изобщо не е стъпвал на такъв съвет. Диалог има, но той е само от наша страна”, заяви Минчев.
Слави обаче не спря дотук, а удари по най-болната за Петков тема – Лена Бориславова. Дългия остро се изгаври с тъмнокосия пенкилер от Министерски съвет, тъй като от няколко дни Бориславова се изявява и като експерт по газовите връзки. „Най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят”, нападна Трифонов.


Той лично атакува отново Петков, обвинявайки го, че прикрива далаверите на ГЕРБ. „Има министри на ГЕРБ в това правителство, а и какво стана с обещанието, да се изваждат на светло далаверите им”, ехидно попита Трифонов. Ден по-късно Тошко Йорданов допълни, че се визира вицецпремиера Калина Константинова. Дългия и партията му все повече се опитват да се отдалечават от управляващите, от които са неизменна част, тъй като рейтингът на формацията лети стремглаво надолу, а партията е наясно, че при нови избори и то скоро, ИТН отива на политическото бунище.

3 Коментара
  1. Желязко казва

    На политическото бобище ще отидат ДБ и Продължаваме промяната.И това трябва да стане най скоро защото после ще бъде непопрсвимо.

  2. Желязко казва

    На политическото бобище ще отидат ДБ и Продължаваме промяната.И това трябва да стане най скоро защото после ще бъде непоправимо?

  3. Ураа казва

    Кирчо и неговата партия те сриват микро икономиката и те искат да сьюз с тях. Като техните опоненти ще са принудени да се сьединят с сила и да са едно мислещи като тях. Целта е. Всички в БГ трябва да мислят по един и сьщи начин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече