Сега вече положението не е всички срещу ГЕРБ, а всички срещу ПП “Пълен провал”

0

Добър ден, драги Слави, как си? Надявам се ти поне да си добре, че държавата хич не е добре. Всеки ден става все по-зле и по-зле. 

През юли 2021-ва ти постъпи добре – ясно показа, че не искаш в проекто-правителството си Кирил Петков и Асен Василев, защото не стават за министри, прекалено са ти леви. И ги тури у лѐво. Не стори грешка като президента, дето възторжено похвали Кики, който беше успял някак да го заблудѝ и от 5 месеца генерал Радев яко се гневѝ. И все така ще бъде, докато не успее да отсвири този, когото той създаде и който го предаде. 

Научих, Слави, че твоят Тошко е събирал парламентарната група в 8:45 в петък, преди началото на парламентарния контрол. И казал на депутатите: идващата седмица “хвърляме кърпата”.

Аз не му вярвам! Това ваш’то не е драма, а драматургия. Някой би го нарекъл “извиване на ръце”. Аз – не. Вие имате професионално пристрастие към екшъна, скандала, шумотевицата… просто сте адреналино-зависими. Може и да бъркам, обаче. Когато става дума за доста пара̀, трябва да съм по-подозрителна. Нейсе… 

Струва ми се, Слави, че ти не си недоволен от правителството и не заради него би ти текнало да напуснеш коалицията. Ти не понасяш Кирил, Лена и Асеня. Прекалено големи лаладжии са и създават дискомфорт за всички. Не просто са леви, те са нелепи. Не са полезни дори на самите себе си. Много им се иска, но не знаят как. И така вредят на останалите – на тези, които щат-не-щат трябва да ги поддържат. 

Питам се, Слави, ти мислил ли си за ремонт на този кабинет, който да изгони обитателите на най-високия етаж и да ги замени с нови? 

Аз си мисля отдавна за това. Защото нямах никакви илюзии за прикритата нищета̀ на оня с харвардската диплома. 

Комшии сме с него, но не го знаех как се казва, понеже никой не му викаше по име, наричаха го просто “мъжа на оная с та̀тусите, ‘дето се показва по телевизията”. 

Мислех, Слави, че ти като човек патриот и последователен борец за признаването на правата на българите в Северна Македония, няма да позволиш Кирил Петков да се заиграва с тази карта. Виждам – примирил си се. Освен това разчиташ всички други да са притиснати да гласуват за вдигане на ветото (понеже са евроатлантици), та само ИТН-то да вдига лозунги против. Е, няма да броим “Възраждане” към твоя отбор на честните патриоти, разбира се. 

Сещам се какъв ще ти бъде номерът: “вписване на българката общност (“държавотворен народ”) в конституцията на Република Северна Македония”. И те ще кажат “да” и ще започне надлъгването в полза на Скопие… и те така. 

Вѐрвам, забелязваш: Румен Радев, Бойко Борисов, Йордан Цонев, че и опозицията в БСП, се готвят за избори. Пак няма да броим “Възраждане”, защото споменаването им не е благоприлично, засега. Но ще прибавим Стефан Янев към групата. 

Конфигурацията е съвсем различна. Абсолютно. Сега вече положението не е: всички срещу ГЕРБ, а всички срещу ПП “Пълен провал”. 

Ти къде си, Слави?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече