Лъснаха далаверите на зелените в МОСВ! (Експертка в РИОСВ-Варна върти бизнес за измерване на шума)

0

Експертката от РИОСВ – Варна Нина Петрова и местната фирма „Кристиан 8“ ЕООД заедно извършват някои проверки за шума на предприятията в областта. За това алармираха пред ABCnews представители на бизнеса, според които има конфликт на интереси. Нина Петрова е главен експерт в отдел „Атмосферен въздух, води и КПКЗ” в дирекция „Контрол на околната среда“ при РИОСВ-Варна. Собственик на фирмата „Кристиан 8“ ЕООД е Красимир Михайлов, показва справка в Търговския регистър. Еко инспекцията възлага на дружеството да извършва измервания, защото разполага с лаборатория. Представители на предприятия и служители на РИОСВ – Варна твърдят, че Нина Петрова и Красимир Михайлов живеят на семейни начала и недопустимо заедно да правят проверки.

Директорът на екослужбата обяви за ABCnews, че назначава проверка, с цел установяване наличие на обстоятелства, свързани с професионалната етика и други правила за етично поведение, в съответствие с Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация и Закона за държавния служител. „Въпросите не са ви основателни“, коментира Красимир Михайлов.

„До момента, няма постъпила информация от Нина Петрова в качеството й на държавен служител, по отношение на нейната свързаност с управителя на цитираното дружество Красимир Недялков Михайлов, вкл. такава, представена до пряк ръководител и/или лично до директора на РИОСВ-Варна за осъществяваната от фирмата дейност и други свързващи обстоятелства, в т.ч. за семеен статус и фактическо съжителство. В подадените от служителя декларации по чл. 35, ал. 1 от ЗПКОНПИ, не са декларирани обстоятелства, свързващи конкретния държавен служител и дейността на „Кристиян 8” ЕООД с управител Красимир Недялков Михайлов“, обясниха от РИОСВ – Варна. Самата Петрова в социалната мрежа Linkedin е посочила, че има опит като асистент на „Кристиян 8“ ЕООД. Във Фейсбук има снимки в компанията на Красимир Михайлов. 

Към 26.04.2022 г. за контрол нивата на шума, излъчван в околната среда, в регистъра на РИОСВ-Варна, са включени общо 257 броя промишлени обекта с извършени проверки. На 29 броя от тях са извършени проверки от дружеството „Кристиан 8“ ЕООД, обясниха от РИОСВ-Варна. На 19 броя промишлени обекта с извършени измервания на шум, излъчван в околната среда от горецитираното дружество, Нина Петрова през последните 10 години е осъществявала контрол по прилагането на Закона за водите и подзаконовите му нормативни актове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече