Корнелия, която се гордее с корените си, не стъпва в родната Крушовица повече от 40 години

0

Братовчед на лидерката на БСП Корнелия Нинова, разкри че тя не е стъпвал в родното село Крушовица поне от 40 години, писа „Ретро“.

 Вицепремиерката напуснала бащината къща там, когато била едва 7-годишна, а после се връща броени пъти в детството си, преди да замина за София да учи в Класическата гимназия, след което и „Право“ в Софийския университет.

„Отдавна в къщата никой не ходи. Местните помнят Корнелия само като много малко дете, някой пък са я виждали самопо телевизията“, разказва Цецо Петров и си спомня как навремето заедно с братовчедките, сред които и Корнелия, се скупчвали в една стая на вече разрушената къща, рецитирали, пускали плочи и танцували.

Връзката с Крушовица Нинова прекъсва, когато родителите й Петър и Маргарита се местят в Мизия, за да може тя да получи по-добро начално образование.

 Цялата фамилия открай време били комунисти и партийните събрания на селото се провеждали именно в къщата на Нинова. Така че открай време потеклото на Корнелия е комунистическо.

Към днешна дата родната къща на вицепремиерката прилича на купчина руини. Социалистката, която твърди, че се гордее с произхода  и корените си от врачанското село е оставила бащиния си дом да рухне. Нито братовчедът на шефката на БСП, нито съселяните й имат обяснение защо имотът е докаран до тук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече