В зародиш: Любовен триъгълник и известни крими босове клатят партията на Янев

0

Новоизлюпената партия на бившия служебен премиер Стефан Янев се тресе от тежки скандали и интриги още преди да станала част от политическия живот у нас, писа ПИК.

Като сив кардинал в структурата на Янев се е развилняла бившата секретарка в президенството Ралица Симеонова. Нито едно решение не може да мине без одобрението на Симеонова и нейните приближени. 

Като изключително близък до къдрокосата брюнетка се подвизава бившият зам. министър на енергетиката Георги Самандов. Според запознати Симеонова и Самандов са интимни от години и именно на това се дължи кариерното израстване на Самандов по време на служебния кабинет на Радев. 

Покрай тази любовна афера се получава истински любовен триъгълник с участието на лидера на партия ЧЕСТ Симеон Костадинов, който също е стара тръпка на Ралица Симеонова. Партия ЧЕСТ е свързана с Русия и зад нея наднича дългата ръка на Владимир Путин и руските тайни служби. 

Именно силната роля на Симеонова в новата партия е отказала и президента Радев да подкрепи новата формация. Според Радев Симеонова е треторазрядна секретарка и няма място в ръководството на ПП “Български Възход”.

Под ръководството на Самандов и Симеонова покрай градежа на новата формация се прилепват различни субекти, някои част от криминалния контингент, а други отломки от различни партии. Фрапиращ е случаят със структурата в Плевен, където за партията работят близки до бандита Камен Балбузанов- Куката. 

В Червен бряг кадри набира известният със скандали бизнесмен Светослав Илчовски. Освен със изявите си в парламентарната комисия по ревизия на Мая Манолова, Илчовски и фамилията му са прочути в региона с десетки побои и наказателни акции срещу конкуренти. 

Връзка с Мая Манолова има в Благоевградско. 

Адвокатката от Банско Надежда Самарджиева активно набира членове за структурата на Янев в Благоевград. Самарджиева е известна като близка до сенчестите бизнесмени “Джипсовете”. Освен това е била и адвокат на сем. Арабаджиеви – Ветко и Маринела. Същата е била включена и в листата на партия “Изправи се! Мутри вън” на Мая Манолова.

В Пловдив активно участие в изграждането на структури има бившият бос от ВИС-2 Румен Анастасов- Козела. Близки до Янев твърдят, че лично Самандов е помолил Козела за помощ в Пловдив и Бургас. Двамата се познават от дълги години. 

В София за 25 МИР пък е привлечен силовака Иво Пифа, който трябвало да действа на “тъмно” и уреди купен вот, основно в огромния квартал Люлин.

 Ралица Симеонова

Георги Самандов

Симеон Костадинов

адв. Надежда Самарджиева
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече