Десислава Радева в траур, погреба първия си свекър

0

Преди по-малко от месец е починал първият свекър на Десислава Радева- Страхил Свиленски, писа Ретро.

Той е баща на депутата Георги Свиленски, за когото президентшата навремето е била омъжена и с когото имат общ син, кръстен на дядо си Страхил.

Свиленски старши, който бе известен полковник от запаса издъхнал на 79-годишна възраст София.

„Отиде си един достоен офицер,  който нямаше врагове. Много са онези, които помнят отзивчивостта му и готовността му да помогне на всеки. Неговите съвипускници, колеги и приятели изразяват своите съболезнования към семейството и близките му“, написа приятелите му от армията. Погребението на полк. Свиленски е било на 3 май в ритуалната зала на централните Софийски гробища. Не е ясно дали Десислава Радева е присъствал лично. След развода с Георги Свиленски двамата запазват уважението помежду си, чуват се единствено заради общия им син. Десислава не контактува с роднините на бившия си мъж активно, но и двамата се грижили поравно за сина си.

Депутатът от БСП се залюбва с Деси, когато тя е студентка в УНСС и бързо представя кандидат- снахата на родителите си. Още преди бъдещата първа дама да завърши висшето си образование, през 1997 година на бял свят се появяват техният син.

Двамата обаче се развеждат когато Страхил младши още е в ранна детска възраст заради несходство в характерите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече