Ликвидаторът на бизнеси Красимир Дачев натрупал милиони в сянката на БКП и ДС (РАЗКРИТИЯ)

1

Представящият се за бизнесмен Красимир Дачев, назначен за милионер от задкулисието, овладяно от кадри на зловещата „Държавна сигурност”, е познат в обществото с лустросана биография, пълна с манипулации и откровени лъжи.

На сайта на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) са публикувани биографични данни на милиционерския син в качеството му на зам.-председател на Управителния съвет на БТПП.

Въпреки разкритията на Narod.bg, че тези биографични данни са пълни с лъжи и копиране на чужда биография, манипулациите продължават да стоят на сайта на палатата.

По този повод наш източник с контакти в левицата твърди сензационно, че още от 70-те години на XX век Красимир Дачев бил свързан директно с БКП.

В този смисъл информаторът на Narod.bg директно попита: През коя точно година ликвидаторът на бизнеси е получил партийната си книжка в БКП и какво е агентурното му име в „Държавна сигурност”?

Няма място за съмнение, че Красимир Дачев е бил в тясна връзка с метастазите на репресивния режим. Narod.bg вече осветли няколко важни момента от житието на приватизатора, които не биха били възможни без височайшата подкрепа на Българската комунистическа партия и одобрението на всевластната „Държавна сигурност”.

Припомняме само най-показателния факт:

– През 1974 година синът на милиционерския прислужник от Троянско Банчо Дачев Банчев завършва висшето си юридическо образование в СУ „Св. Климент Охридски“ – София. Десетина години по-късно е изпратен да специализира американско право и правни институции в Залцбург, Австрия? Във време, когато обикновените българи не ги пускаха на екскурзия в Румъния, Красимир Дачев получава задача да учи американско право във вражеска Австрия? Може, но само за агенти на ДС.

А ето и лустросаната биография на „бизнесмена”, пробил като момче за всичко на Исмет Шабан – Стария Фатик:

В CV-то на беловласия схемаджия пише, че е бил ръководител „Корпоративни финанси“ в Международна банка за търговия и развитие (МБТР) и консултант на „Нестле Швейцария”, „Американ Експрес”, „Америкън Игъл Корпорейшън” – САЩ, СРС-САЩ. 

Пълни глупости! Всъщност, Красимир Дачев никога не е заемал длъжността ръководител „Корпоративни финанси“ в МБТР. Истината е, че през 90-те години на ХХ век Красимир Дачев работи като юридически консултант на повикване и като личен сътрудник на г-н Бони Бонев в отдел „Корпоративни финанси“ в „Международна банка за търговия и развитие“ АД (МБТР).

 „Нестле Швейцария”, „Американ Експрес”, „Америкън Игъл Корпорейшън” – САЩ, СРС-САЩ са били клиенти на МБТР и контактите на Красимир Дачев с техни представители са били осъществявани единствено в тази връзка, без лицето Дачев да има нещо с компаниите извън дейността на МБТР.

Интересно е да се отбележи, че в тези биографични данни е записано и че Красимир Дачев е почетен гражданин на община Аристотелес, Гърция. Колкото и щателно да проверявахме тази информация, не получихме официално потвърждение, вероятно отново иде реч за тенекиена звезда на ревера.

Ако се окаже обаче, че тази информация е вярна, трябва непременно да попитаме комепетентните органи за какви точно заслуги Красимир Дачев е получил такова почетно гражданство и дали то не е купено с крадени пари с цел поредната фалшива самореклама.

Любопитно е и друго – дори след сезиране на председателя на Българската търговско-промишлена палата за менте биографията на неговия заместник, Цветан Симеонов заявил, че каквото и да е написал в биографията си Красимир Дачев, това си било негова работа и БТПП нямала отношение към достоверността на тази информация.

Само че по този начин БТПП лъже не само своите български и чуждестранни партньори, но и се компрометира като организация, след като позволява зам.-председателят на УС да представя откровено лъжливи данни за своето житие-битие.

Както Narod.bg вече писа, става въпрос за „бизнесмена“, който открадна акциите на „Свилоза“ от законния им собственик, който източва български фирми през люксембургски офшорки и се вписва като член на Бордове на търговски дружества с помощта на подписани от него декларации с невярно съдържание.

На какво ли тогава може да се дължи тази упорита закрила на Дачев? След извършена проверка в независими източници, установихме, че както председателят на БТПП Цветан Симеонов, така и представители на висшето й ръководство са били сътрудници на ДС.

https://www.bcci.bg/managementhtm1.html

Това може би дава отговор на въпроса защо така упорито босът на БТПП защитават своя човек с няколко лица – Красимир Дачев.

Прави впечатление също така, че Красимир Дачев сам написал в биографията си, че е носител на:

– ,,Народен орден на труда-златен“ /Указ 1097 от 05.06.1980 г./

– орден „Червено знаме на труда-златен“( Указ 720 от 05.03.1984 г.).

Младите българи може и да не знаят, но малко по-възрастните са наясно през 1980-а и 1984-а кой и за какви услуги и заслуги получаваше медали и и пред коя служба е минавало одобрението за всеки конкретен „получател”. Правилният отговор отново е „Държавна сигурност”…

Всичко гореизложено поставя въпроса каква организация е БТПП – модерна, отворена към развитие и подкрепа на бизнеса и инвестициите в България или гнездо на кадри на ДС? Ако е второто, това е много жалко за България след 30 г. уж демократичен преход.

1 Коментар
  1. […] Ликвидаторът на бизнеси Красимир Дачев натрупал милио… красимир дачевпрезидентрумен радев 0 Споделете FacebookTwitterWhatsAppЕлектронен адрес admin Подобни публикации Още от автора Днес […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече