Богопомазан: Иван Костов получава 4 бона пенсия

0

Има облагодетелствана каста от пенсионери в България, които вземат истинските пенсии според дохода, който са получавали, докато за останалите има таван. Бившият премиер Иван Костов е сред тях и заради това пенсията му е космическа за нашите географски ширини и възлиза на 4000 лв., писа „Ретро“.

За него ограничението за максимална пенсия не важи от години, тъй като е освободен от него са закон. Според кодекса за социално осигуряване таванът на пенсиите не се прилага за хора, които са били президент и вицепрезидент, министър-председател и председатели на Народното събрание, конституционни съдии.

72-годишният командир взема на месец парите, които най-бедните пенсионери получават за цяла година. Немалка пенсия получава и жена му Елена, която има дълъг трудов стаж и кариера в бизнеса. наскоро семейство отбелязвате 45 годишнина от сватбата. Само след още пет години бившият премиер и жена му ще празнуват златна сватба –  половин век заедно.

И в момента те  живеят в полите на Витоша, в имението си в столичния квартал Драгалевци,  с райски двор, за който Командира обича да се грижи, а градинарството му е хоби.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече