Венелин Петков сяда в стола на Кошлуков

0

Венелин Петков ще е новият генерален директор на БНТ, твърдят пред „Уикенд” няколко сигурни източника. След оттеглянето на Камен Воденичаров, който бе компромисна кандидатура за всички политически партии, бившият журналист, топновинар и директор в Би Ти Ви се оказва първенец за поста.

Петков получил благословията лично на президента Румен Радев за бъдещата си кариера като генерален директор, въпреки че бе първоначално номинация на хората на Христо Иванов от ДБ. От „Продължаваме промяната” били толкова доволни, че Воденичаров се е отказал от надпреварата и оставил Слави Трифонов с пръст в уста и без кандидат, че и те нямали нищо против Петков да стане началник. Може би това е и причината считаният за близък до ПП Асен Григоров също да не подаде документите си за участие в конкурса. „Сега „Промяната”, ДБ и президента считят Венелин Петков за идеалния кандидат и е сигурно, че той ще е новия началник”, коментират в медийните среди.


За да получи Венелин поста, той трябва да има гласовете на трима от членовете на медийния регулатор. За приятеля от телевизията натиснала и Габриела Наплатанова, която е колежка от години на Венелин Петков, а отскоро – член на СЕМ от квотата на държавния глава Румен Радев.
След като събрал подкрепата на всички партии, бъдещият генерален директор трябвало да лично да побъбри по темата и с президента. Радев дал благословията си за кариерното издигане на новинарския спец навръх традиционния бал на държавнвия глава на 24 май. Изтупан с костюм и специална покана, Петков успя не само да се поздрави с президента, но и двамата разговаряли по темата за бъдещето на БНТ няколко минути, въпреки че други гости също искали да отнемат от вниманието на държавния глава. Въпреки че ще се изправи и срещу други номинирани, отсега Венелин Петков бил наясно, че с рамото на партиите и дори президента, успехът му да получи стола на Емил Кошлуков е сигурен и той ще е новият генерален директор на БНТ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече