Партията на Стефан Янев превзета от любовницата му (Ралица Симеонова коли и беси в „Български възход“)

0

Партийни симпатизанти на афишираните като патриотични формации – „Български възход” на Стефан Янев и „Възраждане” на Костадин Костадинов са дълбоко разочаровани от поведението на своите лидери, обясняват източници на „Уикенд”, които наблюдават процесите в двете „патриотични” формации.

Специално за „Български възход” вече има големи съмнения дали партията на бившия служебен премиер изобщо ще стигне до избори, когато и да са те. Назовават и причината за тоталната бъркотия – Ралица Симеонова, която е бивш шеф на кабинета на Янев в ролята му на служебен премиер е иззела от него партийното строителство.


Да припомним, че се носят легенди за доверието, което Янев има в нея. Когато стана шеф на военното ведомство, той я назначи за зам.-министър, неясно заради каква точно нейна компетентност, смеят се източниците ни. Все по-упорито се говори, че тя е негова любовница – нещо, което „Уикенд” пръв извести още преди няколко месеца и никой от двамата не го опроверга.


Все пак да отбележим, че метресата лоялно си тръгна с Янев, след като му беше поискана оставката, заради изказванията му по повод войната в Украйна. Генералът, който иначе минава за натовски военен, тогава влезе напълно в тона на Путин и рашистката пропаганда. Сега пък всеотдайната Ралица Симеонова, която е твърдо против износа на българско оръжие за хората на Володимир Зеленски, се е заела да изгражда и дори да ръководи партията с гръмкото име „Български възход”.


А как точно го прави – всеки да си направи изводите, ние ще посочим само примери за пълната бъркотия, която е сътворила. В Монтана е планирана сбирка на съмишлениците за 25 май. „Посред нощ във фейсбук се появи някакво съобщение, че срещата се отлага” – разказват запознати. Те допълват, че останали безкрайно разочаровани от този подход на Ралица Симеонова. „Очаквахме да се видим със Стефан Янев, да поговорим, а то се оказа, че неговата секретарка и любовница има решаващата дума” – обясняват разочарованите симпатизанти.
Няколко дни по-късно на официалната страница на „Български възход” се появява друго зашеметяващо обявление от два реда, но пък пълни със „здрав разум”: „Ралица Симеонова в Плевен. Вероятно на 31.05.2022 г.” . До редакционното приключване на броя така и не получихме информация дали „вероятната” среща се е провела, понеже източниците ни заявиха, че е несериозно да се организират структури, като се използва наречието „вероятно”, при това за срок от два-три дена. „Толкова ли е трудно да се направи календар, с дати, ако въобще има желание за срещи със симпатизанти” – питат се доскорошни фенове на ген. Янев. Те се чудят къде е отишла прословутата военна дисциплина, ред и организираност и как точно с такива бойни единици като Ралица Симеонова той ще вади страната от „националната катастрофа? Не звучи сериозно!
„Явно сме сбъркали адреса и това не е партия на Янев, а на госпожица Симеонова” – казват уморено довчерашните почитатели на генерала. Те се чудят и как партийното представителство е поверено на номади като Поли Карастоянова, (тя се подвизаваше в „ГОРД” на Слави Бинев, после беше депутатка от партията на Валери Симеонов), на цариста Пламен Моллов, а също и на Георги Самандов, известен най-вече с това, че е син на генерал Атанас Самандов, бившият съветник на Росен Плевнелиев.


Подобни брожения и вълнения, че са предадени от вожда, се усещат и сред фенската маса на партия „Възраждане”. Не е тайна, че една голяма част от последователите на Копейкин са конспиратолози, езотерици и въобще хора с нетрадиционно мислене, обладани от идеята за световен заговор. Напоследък, споделят те, не усещали никакво внимание от страна на партийното ръководството към проблемите и терзанията им. „Използват ни, само за да гласуваме за тях” – казват обидени „възрожденци”. Те уточняват, че за първи път много ги заболяло, покрай Ковид епидемията и по-специално скандала, свързан с пиенето на белина като превантивна мярка. Тогава се оказа, че повечето пропагандисти на този нетрадиционен метод са последователи на Копейкин. В закритите си групи във фейсбук те споделят, че са го молили да ги защити, да се застъпи за правото на алтернативен подход към вируса, но напразно. Белинолечителите дори писали лично до партийния си лидер с апел да организира митинг по темата Ковид и ваксини, но той дори не им върнал отговор.


Симпатизанти на „Възраждане” са много ядосани и по още един въпрос. До този момент още не са чули ясна позиция на Костадинов и по наболелия проблем с 5G мобилната мрежа, която според конспиративни теории води до масови заболявания от рак. Патриотичната партия губи доверие и на последователите на заговора „кемтрейлс” – белите следи на самолетите в небето, които пръскат отрови над човечеството. Причината за отлива и разочарованието на алтернативно мислещия електорат е, че депутатите на Копейкин, които иначе са много отзивчиви по време на предизборната кампания, сега гузно мълчат. Нито един законопроект по тези „наболели” проблеми не е внесен, дори не е направено едно парламентарно питане, гневят се излъганите в очакванията си последователи на Костадинов.


„Накрая той ще си остане само с тези, които вкара като депутати” – казват разубедените в позицията му на народен вожд и трибун. Отливът на излъганите избиратели вече дава отражение и върху дейността на партията. В последно време Костадинов е планирал мащабни блокади на гранични пунктове и военни заводи, които бълват оръжия за Украйна. Оказало се обаче, че няма желаещи да висят по шосета и кръстовища и да влизат в ръкопашни схватки с полиция и жандармерия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече