Съветничка дала акъл на Калина Константинова да мести украинците

0

Нелегални мигранти превърнаха в спалня градинката пред Централната баня в столицата

Бъркотията около така нареченото разселване на украинските бежанци в България се дължи далеч не само на семплия професионализъм на вицепремиерката Калина Константинова, но и на екипа й. Това обясняват запознати със скандалната ситуация.

Решаваща дума според тях в тази деликатна ситуация принадлежала на някоя си Марияна Маринова. Тя наскоро се пенсионирала и веднага била назначена за съветник по миграцията при Константинова. Преди това госпожата била зам.-шеф на дирекция „Миграция” в МВР, с ресор „Незаконна миграция”, като името й продължава да стои на интернет страницата на ведомството. Предполага се, че тя е дала насоката за разселването на бежанците из вътрешността на страната.
Запознати допълват още, че първите бежанци не случайно са настанени в хубавите хотели по Черноморието. Като оставим настрана добрите намерения, сред жените е имало и много съпруги на депутати от Върховната Рада на Украйна, както и на други високопоставени лица. Разбира се, достъп до хотелите имаха и обикновени майки и деца, а като цяло от настаняването им в мъртвия сезон спечели туристическият бранш, писа Уикенд.

Марияна Маринова, за която сега се твърди, че е сред застъпниците на необмислената докрай идея за преселване на бежанците в буферни центрове преди да поемат към вътрешността на страната, иначе има дълъг опит в дирекция „Миграция”. Тя се поява в нея през 2001 г. Преди това е била шеф на отдела за документи за самоличност в полицейската дирекция в Хасково. В София я изтегля прословутият Яшарали Ахмед, който от шофьор на линейка беше станал кмет на хасковските Минерални бани, а след това… главен секретар на външно министерство, начело със Соломон Паси. Яшарали Ахмед не само довежда Маринова в дирекция „Миграция”, но и я настанява в голям служебен апартамент, недалеч от ведомството. Самият той пък се беше уредил с жилище от 173 квадрата на ул. „Жолио Кюри” за малко над 54 хил. лева.
Иначе за незаконната миграция, която е ресор на Маринова, дава представа само една разходка в градинката пред Централната минерална баня. В последните месеци тревните площи и храсталаците пред джамията са превърнати в огромна спалня. По всяко време на денонощието там спят, завити през глава, или си почиват на близките пейки млади мъже, най-вероятно нелегални мигранти. Сред тях периодично се забелязват и една-две жени в черни бурки. Скандалното е, че тази нелегална „обществена спалня” това се разиграва буквално под носа на дирекция „Миграция”, чиято сграда е на бул. „Княгиня Мария Луиза” 48.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече