Дамски скандал в проекта на Стефан Янев прогони експерти от неродената партия

1

Първоначално оформилата се група около новоизлюпената партия на Стефан Янев започна да се разпада, а хората, присъствали на учредителното събрание преди месец, се разбягаха.

Това твърдят източници на ПИК, уточнявайки, че първоначалната идея е тотално опорочена от неговата бивша зам.-министърка на отбраната Ралица Симеонова и лидера на партия ЧЕСТ Симеон Костадинов. През последните седмици Симеонова и Костадинов овладели изцяло проекта и използвали Стефан Янев само като ракета носител за влизането си в парламента.

„В началото бяхме десетина души – съмишленици. Искахме да направим проект, който да защитава националните интереси. Идеята ни беше да привлечем хора с морал“, разказва наляво и надясно Цветелина Лазарова, която е ПР на „БГ Възход“.

Тя е била шеф на кабинета на бившия служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова и заедно с нея влиза в първоначалната група от съмишленици. Близки до Цветелина Лазарова твърдят обаче, че тя е съдружник в няколко фирми, през които се препират част от парите за новата партия. Освен това тя самата била далеч от морала, за който обичала да говори. Твърди се, че в миналото е изгонена от бизнес дамата Петя Славова след сериозен скандал между двете.

Неосъществената журналистка и пишман ПР-ка Цветелина нямала никакви контакти и вербува журналисти за работа про боно. Това обаче довело до сериозен конфликт между нея и Ралица, защото бившата зам.-министърка на отбраната искала всички медийни изяви да минават през нея. Лазарова обаче коментирала без грам притеснение пред познати, че Ралица няма понятие от комуникации и генерирала негативи към партията още в нейния зародиш. Между двете напористи дами вече тлеело напрежение – едната организирала медийни изяви на Стефан Янев, а другата ги отменяла. Това нажежило атмосферата вътре в новородената партията, а циркът бил пълен.

свързани новини

Шест от първите десетина души, чиято среща била в пицария „Този онзи“ в столичния квартал „Младост 1“ (за която първо съобщи агенция ПИК в началото на март), вече са напуснали възмутени проекта на Янев. А цялата концепция се променила, след като бившият служебен премиер прехвърлил организационна работа на политоложката Ралица и юриста Симеон. 

Самата Ралица (за която се твърди, че живее на семейни начела с лидера на партия ЧЕСТ – Симеон, но омайва и бившия си шеф Янев), обяснявала пред познати, че иска да отхапе част от привържениците на ГЕРБ, защото имала стари сметки за разчистване с партията на Бойко Борисов. За да откраднат и недоволните от Корнелия Нинова социалисти, тя поканила в проекта червени социолози. Междувременно обаче напористата политоложка започнала да заимства и посланията на ПП „Възраждане“, представяйки ги за идеи на „БГ Възход“. По този начин тя се надявала да отнеме и част от привържениците на Костадин Костадинов. С две думи планът на Ралица бил да привлече всички, които по една или друга причина са отпаднали от ГЕРБ, БСП и „Възраждане“, както и да използва да дупка името на Румен Радев пред провинциални бизнесмени, за да осигури пари за проекта си.

Междувременно Янев и Симеонова продължавали да обикалят страната в опит да съберат 2500 членове за регистрацията на партията (събитието беше планирано за 4-5 юни, но ясно е отложено за неопределена дата поради липса на членска маса). Любопитното в случая е, че по време на тези воаяжи те упорито обяснявали, че зад проекта седи не кой да е, а самият президент. Радев научил за това и лично предупредил всички свои познати из страната, че няма нищо общо с проекта на доскорошния си любимец.

Отцепилите се от проекта на Янев вече са ходили в президентството и са разказали на Радев за тоталната подмяна на концепцията за новата партия и за нечистоплътните изпълнения на 5-6 дами около него (сред които е и Поли Карастоянова). По-голямата част от присъствалите на основаването на „БГ Възход“ също изтеглили декларациите си и откази данните им да се използват за регистрация на новата партия.

В опит да потуши скандалите пишман ПР-ката Цветелина Лазарова на няколко пъти ходила при държавния глава, но стигала само до представители на по-ниските нива в администрацията. Според запознати Радев навреме се е отрекъл от Стефан Янев и алчните за власт жени около него, след като само за няколко месеца успя да се разочарова и от предишните си протежета – Кирил и Асен.

Дали проектът „БГ Възход“ ще успее да се регистрира като партия и да изгради структури в страната, е рано да се каже, защото потенциалните спонсори се въздържат от финансиране на този проект. Може би защото вече е ясно, че новият морал, за който Янев и компания говорят, е нещо още по-лошо от това, което обещаха от „Продължаваме Промяната“.

За политики с обществен интерес също не може да се говори, защото около бившия служебен премиер има само калинки, които вече се карат за министерски кресла, а още не са основали партията си, разказват хора от „БГ Възход“, които панически бягат от политическия проект.

1 Коментар
  1. Йолист Чакалов казва

    СТЕФАН ЯНЕВ Е КАТО РАДЕВ ,АГЕНТ НА КГБ !….
    И ДВАМАТА СА ПУТИНСКИ БОКЛУЦИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече