Кирил Петков омайва депутати на Дългия в цех за пробиотици

0

Че премиерът Кирил Петков действително е започнал да сондира потенциални депутати от партията на Слави Трифонов за подкрепа за т.нар. „правителство на малцинството“ след развода, който ИТН поиска от коалицията, се разбра от адаша му – варненския избраник Кирил Симеонов, по-известен като Киро Брадъра (заради участието му в едно от изданията на култовото риалити шоу – б.р.).

Една подробност обаче смути и депутатите, и обществеността – че Петков го е поканил за рандеву не къде да е, а в „някаква лаборатория или нещо такова“. 


Брадърът не се притесни да разкрие явката 

По информация на Lupa.bg става въпрос за огромно хале с биотехнологични апарати от последно поколение в квартал „Христо Смирненски“ в София, където се произвеждат пробиотиците на премиера – с бактерия, отгледана върху цвят от кокиче. 

Голямата лаборатория е мястото, откъдето министър-председателят дистрибутира „Провиотик“, заради която имаше съмнения, че е причината да поеме управлението на Българската агенция за безопасност на храните „на ръчна“, като я извади от състава на Министерството на земеделието (БАБХ е институцията, разрешаваща и контролираща пазара на хранителните добавки у нас – б.р.). 

Въпросната лаборатория е собственост на фирмата „Генезис лаборатории ООД“ със седалище на ул. „Скитник“ в квартала, като декларира впечатлавящ капитал, оборот и печалби през последните години, надхвърлящи няколко милиона лева. Официално в нея работят 11 души, а собствеността е поделена между Александър Кондратенко, дъщеря му Яна, и един от шефовете на транспортна фирма за международни превози „Виготранс“. 

Иначе официално „Провиотик“ се управлява от маркетингова агенция, за която Lupa.bg вече писа със собственик Владимир Жеглов (основателят на Дир.бг – б.р.). 

Не е ясно защо Кирил Петков е избрал халето в периферията на центъра, вместо някоя от безбройните зали и стаи на „Дондуков“ 1, за да се среща с депутати и да ги увещава да не тикат страната към нови предсрочни избори.

Показателно обаче е, че микробиологът проф. Андрей Чорбанов (също депутат от групата на ИТН) в четвъртък намекна, че бизнесът, както политиката на премиера, бил сенчест: 

„А ти, Кириле? Познаваме се от години, макар и да не можеш да се сетиш откъде. Някога, в Шератон ни представяше форма за бизнес с биопродукти, но не е сега момента да го коментирам. Нямаш идея какво смятам за начина, по който представяш и управляваш държавата…“, написа той във фейсбук профила си в епицентъра на труса в управленския съюз. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече