Тошко Йорданов намърдал любовницата си във Външно министерство

0

Зам.-министър Велислава Петрова била незаконно назначена – имала английско гражданство

Сред причините, изтъкнати от Слави Трифонов за излизането на „Има такъв народ“ от управляващата коалиция, е едноличното желание на премиера Кирил Петков да свали ветото над Северна Македония за присъединяването й към Европейския съюз.

В извънредното си телевизионно обръщение в стил „Ал Кайда“, Дългия обвини Кирил Петков, че е национален предател и че чрез съветника си по външна политика Весела Чернева е поел ангажименти към европейски и световни лидери да разреши проблема със Северна Македония.
„Кирил Петков провежда еднолично собствена международна политика, без дори да информира външния министър Теодора Генчовска“, каза Трифонов. Генчовска е външен министър от квотата на „Има такъв народ“.


Източници на „Уикенд“ от управляващата коалиция потвърдиха, че министър Генчовска и заместничката й Велислава Петрова действително са изпаднали в изолация пред властта. Нещо повече – напоследък премиерът Кирил Петков й бил вдигнал мерника, тъй като я подозирал в

задкулисно съглашателство с президента

Румен Радев по темата „Северна Македония“. И Генчовска, и държавния глава настояват България да не разрешава на Северна Македония да се присъедини към Европейския съюз, ако съседите ни не впишат в конституцията си българите като държавотворен народ.
Напрежението между Кирил Петков и Слави Трифонов се задълбочило и от съмненията на премиера, че зам.-външния министър Велислава Петрова обслужва външнотърговските интереси на русенските олигарси Пламен и Атанас Бобокови. През последните месеци двама бивши директори в предприятията на Бобокови се озовали на ключови дипломатически позиции, назначени с подписа на Велислава Петрова.
Упоритата политическа клюка гласи, че зам-министър Велислава Петрова е

любовница на Тошко Йорданов.

Дясната ръка на Слави и зам.председател на парламентарната група на „Има такъв народ“ е интимен с вирусоложката от поне 2 години, а според слуховете, двамата вече дори живеят на семейни начала. Факт е, че Тошко Йорданов неизменно е част от делегациите на Външно министерство като придружител на чаровната Велислава.
32-годишната Велислава Петрова е докторант по вирусология и генетика в университета в Кембридж, тя бе назначена за заместник-министър с указ на премиера Кирил Петков от 7 януари т. г. по силата на коалиционно споразумение, отредило на „Има такъв народ“ властта във Външно министерство.
Наскоро обаче се оказало, че Петрова е назначена неправомерно за зам.-министър, тъй като има двойно гражданство – българско и английско. През 2014 г. Велислава се е сдобила с английски паспорт, но пропуснала да декларира това обстоятелство при назначението си.
Заради аферата с двойното гражданство на Велислава Петрова, наскоро от ДАНС отнели допуска й до класифицирана информация. Това буквално „взривило“ Тошко Йорданов, който съзрял дългата ръка на премиера Кирил Петков. Според Хаджи Тошко, Кирил Петков искал да превземе Външно министерство и лишаването на любимата му Велислава от достъп до секретна информация била първата стъпка от преврата.
Звездата на Велислава Петрова изгря миналото лято, когато младата дама от Сандански бе предложена за министър в двата неслучили се проектокабинета на Слави Трифонов. На 12 юли 2021 г.

вирусоложката от „Кеймбридж“

бе лансирана за министър на здравеопазването, но след бурен обществен натиск срещу целия предлаган от Трифонов кабинет гласуване в Народното събрание даже не се състоя. Две седмици по-късно Велислава Петрова отново бе лансирана неуспешно за министър от „Има такъв народ“, но този път – на образованието, науката и иновациите.
В крайна сметка хубавицата от Сандански се задоволи с поста на заместник-министър, който заема във Външно министерство от началото на месец януари. Сега любимата на Тошко Йорданов напуска министерския пост по заповед на Слави Трифонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече