Става страшно! ИТН се жалват: Подложени сме на изключителен натиск от мутри

0

От партията пуснаха запис на телефонен разговор, за който твърдят, че е между техния депутат Христинка Иванова и отцепилия се Радостин Василев

„В този момент се случва нещо безпрецедентно. Подложени сме на изключителен натиск от мутри. Слушах пламенното слово на Радостин Василев, но понеже на едната везна в момента в публичното пространство стоят лъжите, а от другата страна сядаме ние, ще коментираме само и единствено фактите и истината. Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Затова ние, като свободни и демократични хора, заставаме пред вас с лицата си“. Това заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ на пресконференция на представители на партията.

Пред журналистите Тошко Йорданов пусна запис на телефонен разговор, за който от ИТН твърдят, че е между техния депутат Христинка Иванова и отцепилия се парламентарната им група спортен министър в оставка Радостин Василев. На записа се чува как мъжът на телефона приканва жената да напусне парламентарната група на ИТН. Тя отказва и тогава мъжът от записа каза, че ще „прати хора, които да вземат молбата й за напускане на парламента“. „Сега пък ти ме заплашваш“, добавя жената.

На пресконференцията на ИТН Иванова заяви, че Радостин Василев и друг път е отправял заплахи към нея.

Христинка Иванова. Снимка: БГНЕС

Минути след края на пресконференцията от ИТН изпратиха до медиите въпросния запис.

„Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не, си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш, ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш. Ти оставаш никъде“. Това са част от думите на Радостин Василев към Христинка Иванова.

Министърът на младежта и спорта в оставка потвърди, че такъв разговор се е състоял, но заяви, че не се притеснява от записа и че това не е компромат. Василев не скри, че е говорил и с още над 15 народни представители от партията.

„Действията на мутрата Василев е следствие от поведението на министър-председателя, който си е помислил, че може да управлява еднолично. В най-демократичната сграда в България да изпращаш мутри, които да притискат наш човек. На каква цена? Да си министър на спорта? Да носиш гел?“, коментира Балабанов. И за пореден път призова премиера Кирил Петков публично да се яви на детектор на лъжата по повод „бележката за Република Северна Македония“. Депутатът от ИТН твърди, че лично Петков е описал своето виждане за реда, по който трябва да се случват действията на България по отношение на Скопие. Като първа точка е посочено вдигане на ветото на страната ни върху започването на преговорите на Северна Македония за влизане в ЕС.

„В продължение на няколко дни Петков води политика да продаде историята на държавата ни“, каза още Балабанов.

„Знаете, миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция. Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно и съм коментирала грешно закона. Аз коментирах закона към 8 юни, когато наистина разследващите инспектори бяха предвидени да влязат в съда. На 9 юни, когато аз направих коментар по NOVA и след това в парламента, законопроектът беше преработен и бе внесен малко подобрен. Не и дотам подобрен, че да не нарушава Конституцията. Последните седмици помагах на г-н Василев да напише законопроекта си за промени в Закона за хазарта. Сигурно и за това съм виновна“, аяви от своя страна Ива Митева.

Обвиненията от страна на „Продължаваме Промяната“ коментира и вицепремеирът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов. „Мога да се закълна, че при мен такова нещо като корупция или да пипам парите на държавата – няма“, категоричен бе той.

Тошко Йорданов пък заяви, че Георги Георгиев се отцепва от ИТН, защото „не е на мястото на Гроздан Караджов“. „Георгиев и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев искаха оставката на шефа на БАБХ“, каза още Йорданов.

„Ако погледнете социалните мрежи, ще видите г-н Радулов какви постове пуска срещу ПП. Възмущава се от техните решения. Изведнъж, като с магическа пръчка, срещу пари и постове, той е нов човек. Василев пък стана мутра. Г-н Георгиев забрави как е гласувал в парламента миналата седмица. Те ви пълнят главата с глупости“, заяви Балабанов.

„Това са петима побъркани човека за власт. Преживяха душевен катарзис в името на постовете си – чак когато излязохме от властта и може да дойдат избори, след които нито единият ще е министър, нито другите – депутати. Така изглежда човешката глупост, съчетана с алчност“, отсече Йорданов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече